Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Almássyt kizárták az MDF-ből

2008.10.29. 19:38

Az MDF választmánya a szerdai rendkívüli ülésén kizárta a párt tagjainak sorából Almássy Kornélt.

Almássy két héttel a megfigyelési ügy szeptember 12-i kirobbanása után sajtótájékoztatót tartott az MDF elnökjelöltségétől való visszalépésének okairól. Közölte, hogy feleségét és az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették, ezért úgy döntött, hogy kiszáll a Dávid Ibolyával folytatott küzdelemből. A politikus a szeptember 13-án megtartott tisztújító választmányi ülésen lépett vissza az elnökjelöltségtől. A testületben és az elnökségben ekkor kerültek újra döntő fölénybe az elnöknő támogatói.

Almássy Kornélt a sajtótájékoztató után az MDF frakciója kétszer is kizárta tagjai közül. Az első próbálkozásról a frakcióvezető, Herényi Károly is elismerte, hogy formai hibák miatt érvénytelen volt.

A választmány most, személyi ügyekben szokatlanul, nyílt szavazással döntött: 43-an a kizárás mellett, 23-an ellene voltak. Harmincnégy választmányi tag nem volt jelen az ülésen vagy nem szavazott.

Információink szerint komoly vita alakult ki a kizárásról, több megyei elnök is védte Almássyt.

Két és fél hete már téma lehetett volna a választmány ülésén Almássy kizárása, akkor végül levették a napirendről.