Judit
3 °C
7 °C

Az MDF-frakció megerősítette Almássy kizárását

2008.09.29. 12:59
Tovább folyik az MDF-en belül a harc Almássy Kornél és Dávid Ibolya között. Hétfőn ismét kizárták a frakcióból Almássy Kornélt, aki ennek ellenére még egy darabig biztosan az MDF tagja marad. Egyelőre a függetlenek közé ül a parlamentben, és meg nem tudja, visz-e magával másokat is.

Az MDF frakciója egyhangúlag megerősítette pénteki döntését, és kizárta Almássy Kornélt a frakcióból, mondta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője hétfőn a Parlamentben újságíróknak.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az MDF pénteken követett-e el formai hibát Almássy Kornél kizárásával, a politikus azt válaszolta: "volt némi formai hiba", azonban nem biztos, hogy azon a frakcióülésén Almássy Kornélnak részt kellett volna vennie, mert "túl sok dicsérő szó nem hangzott el" a személyét illetően.

Arra a megjegyzésre, hogy elegáns volt-e a pénteki döntés, a frakcióvezető úgy válaszolt: nem, az egy gyors döntés volt.

Herényi Károly kiemelte, az alapszabály úgy rendelkezik, hogy ha a frakcióból kizárnak valakit, akkor törléssel szűnik meg a párttagsági jogviszonya. A következő országos választmányi ülés fogja a mostani frakciódöntést egy határozattal megerősíteni - tette hozzá, majd kérdésre úgy válaszolt: jogilag a választmányi ülésig Almássy Kornél tagja az MDF-nek.

A hétfői frakcióülésről távozóban Almássy Kornél újságíróknak azt mondta: a pénteki kizárás nem volt jogszerű, mert arra a frakcióülésre nem hívták el, emiatt jogi lépéseket fontolgat. A mostani frakcióülésen külföldi útja miatt nem volt jelen Dávid Ibolya, és Csáky Andrásnak is más elfoglaltsága volt.

A képviselő közölte azt is: a hétfői parlamenti ülésen a függetlenek között foglal helyet, és még nem tudja, hogy "visz-e valakit magával a pártból". Herényi Károly minderre azt mondta: ettől nem tart az MDF, mert Almássy Kornélt egyhangúlag zárták ki a frakcióból.

Almássy Kornél szerint minden MDF-es képviselőnek, vezetőnek el kell gondolkodnia azon, hogy "így jár az, aki fel meri emelni szavát Dávid Ibolyával szemben, (...) aki szembe mer menni a Tisztelet Társaságával a Magyar Demokrata Fórumon belül, így jár az, aki valós kihívóként jelentkezik Dávid Ibolyával szemben (...)." Arra a kérdésre, hogy amíg az országos választmány nem dönt, továbbra is az MDF tagjának tekinti-e magát, azt válaszolta: természetesen, a pártnak most még a tagja.

Azzal kapcsolatban, hogy a szombati tisztújító küldöttgyűlés eredményét megtámadja-e, úgy válaszolt: erről még korai beszélni. Azt azonban hozzátette, hogy szerinte példa nélküli volt a szombati tisztújítás az MDF történetében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?