Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Boross szerint nincs baloldali elhajlás az MDF-ben

2008.09.28. 13:48
Az MDF elveti a társadalmi lezüllést jellemző durva és közönséges politikai stílust, ami manapság nagyon elharapódzott, nyilatkozta többek között Boross Péter, egy nappal a párt országos gyűlése után.

Balra nem köthet semmiféle kompromisszumot az MDF, mert ez Antall József örökségének alapelveivel ellenkezne. A párt továbbra is tartja a jobbközép irányt, a Fidesz esetében pedig várakozó álláspontra helyezkedik, nyilatkozta Boross Péter volt miniszterelnök vasárnap Százhalombattán.

Nincs olyan parlamenti párt, amelyik az elmúlt 18 évben ne szavazott volna együtt a szocialistákkal "mázsás kérdésekben", kivéve az MDF. A fórum viszont elveti azt a "durva, éles, gyakorta közönséges politikai stílust", amelyhez kezdik az embereket hozzászoktatni, és ami az ország társadalmi lezüllésének a jele, mondta Boross.

Álláspontja szerint nagy valószínűséggel nem lesznek előre hozott választások, ez sem az MSZP-nek, sem az SZDSZ-nek nem lenne érdeke. "Majd egy bonyolult szövegrendszer keretében az SZDSZ mégis megszavazza a költségvetést és 2010-ig megy tovább a verkli."

Az Almássy Kornél körüli konfliktusról úgy vélekedik, olyan fiatalemberről van szó, aki semmilyen szempontból nem érett meg a pártelnöki feladatra, de valakik felbíztatták.

Az országos gyűlést megelőző napon Almássy "borzalmas sajtótájékoztatóval jött elő, amelyen a krimijelenségek, üldözöttség, fenyegetettség és a fantázia kapott szerepet". Ezzel sokat rontott saját helyzetén és ártott az MDF-nek is. Ezért a frakció egyhangú szavazással zárta ki a soraiból, magyarázta a történéseket Boross Péter.

Almássy Kornél szeptember 13-án jelentette be, hogy visszalép az MDF-elnökjelöltségtől. Az országos gyűlés előtt egy nappal tartott sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy azért döntött a visszalépés mellett, mert a feleségét, illetve az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették. Pénteken a politikust kizárták az MDF-frakcióból és a pártból, amit a politikus törvénytelennek tekint. Almássy részt vett és szavazott a szombati tisztújító gyűlésen.