Tünde
11 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Boross szerint nincs baloldali elhajlás az MDF-ben

2008.09.28. 13:48
Az MDF elveti a társadalmi lezüllést jellemző durva és közönséges politikai stílust, ami manapság nagyon elharapódzott, nyilatkozta többek között Boross Péter, egy nappal a párt országos gyűlése után.

Balra nem köthet semmiféle kompromisszumot az MDF, mert ez Antall József örökségének alapelveivel ellenkezne. A párt továbbra is tartja a jobbközép irányt, a Fidesz esetében pedig várakozó álláspontra helyezkedik, nyilatkozta Boross Péter volt miniszterelnök vasárnap Százhalombattán.

Nincs olyan parlamenti párt, amelyik az elmúlt 18 évben ne szavazott volna együtt a szocialistákkal "mázsás kérdésekben", kivéve az MDF. A fórum viszont elveti azt a "durva, éles, gyakorta közönséges politikai stílust", amelyhez kezdik az embereket hozzászoktatni, és ami az ország társadalmi lezüllésének a jele, mondta Boross.

Álláspontja szerint nagy valószínűséggel nem lesznek előre hozott választások, ez sem az MSZP-nek, sem az SZDSZ-nek nem lenne érdeke. "Majd egy bonyolult szövegrendszer keretében az SZDSZ mégis megszavazza a költségvetést és 2010-ig megy tovább a verkli."

Az Almássy Kornél körüli konfliktusról úgy vélekedik, olyan fiatalemberről van szó, aki semmilyen szempontból nem érett meg a pártelnöki feladatra, de valakik felbíztatták.

Az országos gyűlést megelőző napon Almássy "borzalmas sajtótájékoztatóval jött elő, amelyen a krimijelenségek, üldözöttség, fenyegetettség és a fantázia kapott szerepet". Ezzel sokat rontott saját helyzetén és ártott az MDF-nek is. Ezért a frakció egyhangú szavazással zárta ki a soraiból, magyarázta a történéseket Boross Péter.

Almássy Kornél szeptember 13-án jelentette be, hogy visszalép az MDF-elnökjelöltségtől. Az országos gyűlés előtt egy nappal tartott sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy azért döntött a visszalépés mellett, mert a feleségét, illetve az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették. Pénteken a politikust kizárták az MDF-frakcióból és a pártból, amit a politikus törvénytelennek tekint. Almássy részt vett és szavazott a szombati tisztújító gyűlésen.