Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Bezár az Álmok álmodói kiállítás

2002.05.31. 17:21
Hétfőn már ki sem nyit az Álmok álmodói - világraszóló magyarok című kiállítás, miután a Millenáris Kht.-nek nincsen kinevezett vezetője, a korábbit pedig menesztették, így nincs aki aláírhatná a pénteken lejárt szerződés meghosszabítását. A tárlat határozatlan időre zár be, de a kormányszóvivő szerdai ígérete szerint szerint hamarposan megoldják a felmerült problémát.
Határozatlan időre hétfőn bezár az Álmok álmodói - világraszóló magyarok című kiállítás - tájékoztatta a Millenáris Programiroda Kht. kommunikációs vezetője pénteken az MTI-t. Csörgő Tünde elmondta: a főváros II. kerületében, a Millenáris Park kiállítócsarnokában berendezett tárlat, amely a magyar találmányokat és szellemi alkotásokat mutatja be, ezen a hétvégén még látogatható. A tárlatot egy olyan részvénytársaság készítette, melynek informális irányítója Wermer András, a Happy End Kft. és az Ezüsthajó alapíója, a volt miniszterelnök médiatanácsadója. A kiállítást 3,6 milliárd forintért építették, de a tárlat megnyitása hónapokat késett.

Vasárnap még kinyit a kiállítás

Az érdeklődők szombaton és vasárnap a szokásos nyitva tartási rend szerint, 10-től 19 óráig tekinthetik meg a bemutatót. Csörgő Tünde közlése szerint azért kényszerülnek a kiállítás átmeneti bezárására, mert a Kht. ügyvezetőjét, Berkecz Máriát május 18-án felmentették állásából, új ügyvezető azonban még nem került a helyére, így jelenleg nincs aláírással, szerződéskötéssel felruházott vezetője a Kht-nak. A Kht. által a kiállítás őrzésére és karbantartására megkötött szerződések május 31-vel lejárnak - tette hozzá.

Nincs aláírásra jogosult vezető

Csörgő Tünde kitért arra is, hogy a kiállítás a hét végén azért fogadhat még látogatókat, mert az alvállalkozók szándéknyilatkozatot tettek arról: szerződés hiányában is ellátják feladatukat szombaton és vasárnap. A tárlat addig lesz zárva, amíg a Miniszterelnöki Hivatal nem rendelkezik az új vezető kinevezéséről - mondta a kommunikációs vezető.

Csörgő Tünde megjegyezte: semmilyen hivatalos dokumentum nem érkezett a Kht-hoz arról, hogy - sajtóhírek szerint - Nagy Bernadettet, az Országimázs Központ munkatársát kinevezték volna a Kht. ügyvezetőjének, mint ahogyan arról sem érkezett hivatalos irat, hogy az alaptőkéjüket megemelték volna. A kommunikációs igazgató jelezte: a kiállítás látogatására már ez év november végéig előre lekötöttek időpontokat iskolai csoportok, így most - egyelőre csak a jövő hétre - lemondják a foglalásokat.

Decemberig lett volna látható

Az Álmok álmodóit csütörtök estig 370 ezer 988-an keresték fel - ismertette. A kiállítást tavaly december 17-én nyitotta meg Orbán Viktor miniszterelnök, és a tervek szerint ez év december 31-ig lett volna megtekinthető.

Az új kabinet elköltelezett a parkban lévő kiállítás nyitva tartása mellett, s megteremti ennek forrásait - közölte szerdán a kiállítással kapcsolatos hírekre reagáűlva Gál J. Zoltán kormányszóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?