Bezár az Álmok álmodói kiállítás

2002.05.31. 17:21
Hétfőn már ki sem nyit az Álmok álmodói - világraszóló magyarok című kiállítás, miután a Millenáris Kht.-nek nincsen kinevezett vezetője, a korábbit pedig menesztették, így nincs aki aláírhatná a pénteken lejárt szerződés meghosszabítását. A tárlat határozatlan időre zár be, de a kormányszóvivő szerdai ígérete szerint szerint hamarposan megoldják a felmerült problémát.
Határozatlan időre hétfőn bezár az Álmok álmodói - világraszóló magyarok című kiállítás - tájékoztatta a Millenáris Programiroda Kht. kommunikációs vezetője pénteken az MTI-t. Csörgő Tünde elmondta: a főváros II. kerületében, a Millenáris Park kiállítócsarnokában berendezett tárlat, amely a magyar találmányokat és szellemi alkotásokat mutatja be, ezen a hétvégén még látogatható. A tárlatot egy olyan részvénytársaság készítette, melynek informális irányítója Wermer András, a Happy End Kft. és az Ezüsthajó alapíója, a volt miniszterelnök médiatanácsadója. A kiállítást 3,6 milliárd forintért építették, de a tárlat megnyitása hónapokat késett.

Vasárnap még kinyit a kiállítás

Az érdeklődők szombaton és vasárnap a szokásos nyitva tartási rend szerint, 10-től 19 óráig tekinthetik meg a bemutatót. Csörgő Tünde közlése szerint azért kényszerülnek a kiállítás átmeneti bezárására, mert a Kht. ügyvezetőjét, Berkecz Máriát május 18-án felmentették állásából, új ügyvezető azonban még nem került a helyére, így jelenleg nincs aláírással, szerződéskötéssel felruházott vezetője a Kht-nak. A Kht. által a kiállítás őrzésére és karbantartására megkötött szerződések május 31-vel lejárnak - tette hozzá.

Nincs aláírásra jogosult vezető

Csörgő Tünde kitért arra is, hogy a kiállítás a hét végén azért fogadhat még látogatókat, mert az alvállalkozók szándéknyilatkozatot tettek arról: szerződés hiányában is ellátják feladatukat szombaton és vasárnap. A tárlat addig lesz zárva, amíg a Miniszterelnöki Hivatal nem rendelkezik az új vezető kinevezéséről - mondta a kommunikációs vezető.

Csörgő Tünde megjegyezte: semmilyen hivatalos dokumentum nem érkezett a Kht-hoz arról, hogy - sajtóhírek szerint - Nagy Bernadettet, az Országimázs Központ munkatársát kinevezték volna a Kht. ügyvezetőjének, mint ahogyan arról sem érkezett hivatalos irat, hogy az alaptőkéjüket megemelték volna. A kommunikációs igazgató jelezte: a kiállítás látogatására már ez év november végéig előre lekötöttek időpontokat iskolai csoportok, így most - egyelőre csak a jövő hétre - lemondják a foglalásokat.

Decemberig lett volna látható

Az Álmok álmodóit csütörtök estig 370 ezer 988-an keresték fel - ismertette. A kiállítást tavaly december 17-én nyitotta meg Orbán Viktor miniszterelnök, és a tervek szerint ez év december 31-ig lett volna megtekinthető.

Az új kabinet elköltelezett a parkban lévő kiállítás nyitva tartása mellett, s megteremti ennek forrásait - közölte szerdán a kiállítással kapcsolatos hírekre reagáűlva Gál J. Zoltán kormányszóvivő.  • Hírek
  • Lakáshitel