Judit
3 °C
7 °C

Menesztették a Millenáris Kht. ügyvezetőjét

2002.05.22. 07:42
Felmentették tisztségéből Berkecz Máriát, a kancellária tulajdonában álló Millenáris Kht. ügyvezető igazgatóját - írja a Magyar hírlap. Utódja Nagy Bernadett, a kormányváltás után megszűnő Országimázs Központ volt munkatársa lett. A Népszabadság úgy tudja, ezzel együtt kétmilliárd forinttal emelték a kht. alaptőkéjét.
Múlt szombaton - az ügyvezető Orbán-kormány utolsó napjainak egyikén - felmentették tisztségéből Berkecz Máriát, a MeH tulajdonában lévő Millenáris Kht. ügyvezetőjét. Utóda Nagy Bernadett, az Országimázs Központ volt munkatársa lett. Borókai Gábor kormányszóvivő a Magyar Hírlapnak megerősítette a személycserét, emegmlítve, hogy az eddigi ügyvezető közös megegyezéssel távozott. A Népszabadság információi szerint a váltással egyidőben kétmilliárd forinttal növelték meg a cég alaptőkéjét és egyúttal menesztették a felügyelőbizottságot.

A kht-t 2000 januárjában a Miniszterelnöki Hivatal alapította a II. kerületi Millenáris Parkban december 31-éig láthatói Álmok álmodói - Világraszóló magyarok című kiállítás megrendezésére és az ehhez kapcsolódó eseménysorozat lebonyolítására. Az intézményt több mint hétmilliárd forintért hozta létre a leköszönő kabinet.

A parkban a kiállítási csarnokok mellett egy tetárum és egy fogadóépület, valamint játszótér is helyet kapott, illetve itt található a Fidesz kampányát szervező Wermer András érdekeltségi körébe tartozó filmstudió is. A parkot némi késéssel tavaly decemberben Orbán Viktpor nyitotta meg. Az intézmény a választások napján a Fidesz, illetve az MDF választási központja volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?