Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Álomalapítás - 2001

2000.12.15. 19:41
Budapesten, Esztergomban, Kaposvárott és Szegeden Jó kedvvel, bőséggel munkacímen rendezik meg Országimázs központ szervezte szilveszteri mulatságot. Mozgó színpad lép át szimbolikusan az új évezredbe majd, fellép Tátrai, Somló és Fenyő Miklós is. Esztergomban gyermekek adják elő István király koronázási ünnepségét. Szegeden fanfárok, Budapesten látvány-diszkó.
Nagy durranás lesz A Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központjának közleménye azzal indít, hogy az új évezred küszöbén az ország polgárainak álmai határozzák meg, milyen lesz a holnap Magyarországa.

Mozgó színpad

A tájékoztatóban az is szerepel, hogy a fővárosi évezred-búcsúztató esemény nyitányaként este kilenc harminckor mozgó színpad indul a Rákóczi út és a Berzsenyi utca sarkáról.

A pódiumot, amelyen népszerű előadók idézik fel az elmúlt évszázad slágereit, óriásbábok, táncosok és dobosok színes kavalkádja követi.

A menet éjfél előtt érkezik a Ferenciek terére, ahol a mozgószínpad áthalad az Erzsébet hídon felállított kapun, ily módon szimbolizálva az új évezredbe való átlépést.

Éjfélkor ágyúlövések jelzik az utolsó tíz másodpercet

Éjfélkor ágyúlövések jelzik az utolsó tíz másodpercet, majd a Himnusz hangjai után tűzijáték következik.

A különböző pirotechnikai eszközöket a Dunán, az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti uszályról, valamint a lezárt járdákról lövik fel.

A Vigadó téren ugyanezen időben, egészen hajnali fél háromig koncertet rendeznek, amelyen többek között a Tátrai Band, Somló Tamás, Fenyő Miklós és a Fiesta együttes lép fel.

Csak ámulunk és bámulunk majd

Esztergomban a vár lovagtermében éjfél előtt műsor-összeállítással idézik fel Szent István alakját. A programot a bazilika előtti parkolóban kivetítőkön kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.

Az eseményen gyermekek adják elő István király koronázási ünnepségét, emellett kórusrészletek hangzanak el az István, a király című rockoperából.

Tűzijáték is lesz

Éjfélkor a Himnuszt itt is tűzijáték követi, majd különböző együttesek lépnek fel a szabadtéri színpadon.

Kaposvárott este kilenckor a középkort idéző dobosok köszöntik a jelenlévőket. Ezt követően a Somogy néptánc-együttes ad műsort, este tizenegykor a Csiky Gergely Színház és a Déryné Színtársulat mutatja be szilveszteri összeállítását.

Éjfélkor díszlövések dördülnek el, majd a Himnusz és tűzijáték után a Republic együttes produkciója, valamint hajnalig tartó utcabál szórakoztatja a közönséget.

Szegeden a Dóm téren este kilenckor órakor a "Szeged hírös város" fanfárhangjaira kezdődik el a szilveszteri műsor, majd a Huszár hagyományőrző együttes tizenhat lovasának a bemutatója következik.

A zenés színpadi műsorok, valamint a Himnusz és az éjféli tűzijáték után hajnalig látvány-diszkóban és utcabálon mulathatnak az alföldi nagyváros lakói és vendégei.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?