Aliz
6 °C
14 °C

Május elsejével bezár Gyurcsány Amőbája

2008.04.25. 15:48
Megszűnik, illetve a hivatalos közlés szerint átköltözik a kapcsolat.hu-ra az Amőba, amelynek egyetlen rendszeresen frissülő tartalma a miniszterelnök blogja. Az oldal eredetileg egy interakítv társasjátéknak indult, de tavaly szeptemberre teljesen befuccsolt és tetemes adósságokat halmozott föl.

Május elsejével teljesen megszűnik az Amőba. Az Amőba úgy döntött, hogy internetes megjelenése integrálódik a Kapcsolat közösségi portálba - derül ki a megszűnőfélben lévő alapítvány közleményéből. Hozzátették: a kormányfő blogja, a korábbi bejegyzésekkel együtt, itt lesz elérhető.

Mint írták, azért költözik el az internetes napló, "mert a baloldal vezető személyiségének blogja szervesen illeszkedik a különböző baloldali értékrendet valló csoportok és közösségek egységébe".

A 2005. februárjában Gyurcsány Ferenc kormányfő, Hiller István akkori pártelnök és Lendvai Ildikó frakcióvezető által gründolt Alapítvány a Modern Baloldalért egy baloldali, interaktív társasjátékot indított. Olyan fiatalok elérése volt a cél, akik érdeklődnek a politika iránt, de egy pártba azért nem lépnének be.

Az Amőba dübörgött, céget alapított és klubhálózatot hozott létre, illetve egy viszonylag nagy szerkesztőséggel saját hírszájtot csináltak. Mindez tavaly szeptemberig tartott, akkor felfüggesztették a játékot és beszüntették a hírszolgáltatást is, így az egyetlen értékelhető tartalom a miniszterelnök ide költöztetett blogja maradt.

Közben a klubhálózat is hanyatlani kezdett és az alapítvány százmilliós nagyságrendű adósságba verte magát, ezek rendezése mára megtörtént, Puch László szocialista pártpénztárnok segítette ki az alapítványt és cégét. A 2007 végén létrejött Kapcsolat portál tulajdonosa az MSZP pártalapítványa, a Táncsics Mihály Alapítvány. Alapító kiadó Baja Ferenc, az alapítvány kuratóriumi elnöke, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?