Antal, Anett
16 °C
24 °C

Kirúgták a titkos videón lebukott Weiszenbergert

2007.09.28. 08:14
Pénteken reggel megteszi a minisztérium a rendőrségi feljelentést Weiszenberger László ellen, mondta el Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter. A tárca megszüntette a lebukott kiskunhalasi férfi kistérségi koordinátori szerződését is.

Bajnai Gordon, a kistérségi koordinátorokat felügyelő tárca vezetője elmondta: arra utasította kollégáit, hogy reggel kilenc órára legyen a rendőrségnél a feljelentés. Weiszenberger László volt kistérségi megbízottról szerdán hozott nyilvánosságra egy rejtett kamerás felvételt a HírTv. A felvételen Weiszenberger az uniós pályázaton nyerhető összeg egy részéért biztosítja a vállalkozót arról, hogy övé lesz a pályázati pénz.

Bajnai Gordon tárcavezető az RTL Klub péntek reggeli híradójában elmondta, ahogy a tudomásukra jutott a bűncselekmény, azonnal megszüntették Weiszenberger kistérségi megbízotti szerződését. Azt, hogy valójában milyen bűncselekmény történt és lehetnek-e még érintettek, azt a rendőrség dolga kideríteni.

A felvételen az is szerepel, hogy Weiszenberger a minisztériumba hordta a pénzt. Bajnai Gordon azt nem tudta megmondani, hogy melyikbe, mert annak idején nem minisztérium, hanem államtitkárság felügyelte az uniós pályázati pénzeket.

A Független Hírügynöség szerint a minisztériumnak nem sikerült péntek reggelre elkészíteni a feljelentést. A késlekedés a szöveg tartalma és pontos megfogalmazása miatt történt. Annyi azonban biztos, ha elkészül, a feljelentést a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányságra küldik el.