Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A perrel fenyegetett Orbán megint lemaffiázta Bajnaiékat

2007.10.09. 19:15
Orbán Viktor kedd délutáni rádiónyilatkozatában kitartott állítása mellett, hogy az európai uniós források központilag irányított maffiamódszerekkel eltűnnek. Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter kedden délelőtt közölte, hogy bepereli Orbánt, mert az ellenzéki vezető a Zuschlag-ügy kapcsán több megszólalásában, interjújában is lopással vádolta meg az EU-s pénzek kezelőit.

A Fidesz elnöke továbbra is úgy véli, hogy a kormányzat maffiamódszerekkel tünteti el a Magyarországra érkező európai uniós forrásokat. Orbán Viktor az Info rádiónak azt mondta, hogy semmilyen pereskedés nem változtat azon a tényen, hogy a magyar embereknek küldött európai uniós források a minisztérium által szervezett akciók segítségével, központilag irányított maffiamódszerekkel eltűnnek.

Bajnai Gordon

Orbán Viktor szerint hiába perel Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter egy korábbi nyilatkozata miatt, ez nem változtat a tényeken. "Nyugodtan mondhatjuk, Magyarországon ma az emberek személyes tapasztalata az, hogy az ország nyakig úszik a korrupcióban, és központilag szervezett módszerekkel tüntetik el a köz- és európai uniós pénzeket. Nem arról van szó, hogy egyedi esetek történnek valahol a periférián, az a boldog országok privilégiuma. A mi országunkban a kormány, annak feje és minisztériumai szervezik a pénzek eltűntetését - fogalmazott Orbán Viktor az InfoRádióban.

A Fidesz vezetője szerint a kormányfő és az önkormányzati miniszter tudott és tud a "mutyizásokról". Orbán Viktor álláspontját azzal indokolta, hogy a sajtójelentések szerint a miniszter dolgozószobájában osztották fel az ifjúsági pénzeket.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter kedd délelőtt jelentette be, hogy az ellenzéki politikus egy korábbi, ehhez hasonló nyilatkozata miatt jó hírnév megsértése miatt bepereli a Fidesz elnökét. A miniszter szerint Orbán Viktor "az elmúlt hetekben az uniós források felhasználása kapcsán több esetben alaptalanul vádaskodott, és félrevezette a magyar közvéleményt".

Orbán Viktor a Zuschlag-üggyel kapcsolatban több megszólalásában, interjújában is lopással vádolta meg az uniós pénzek kezelőit. A Fidesz elnöke legutóbb a lakitelki évfordulós összejövetelen fejtette ki véleményét, azt állítva, hogy az új baloldal egyfajta Zuschlag-modellt épített ki, aminek az a lényege, hogy központilag szervezik a magyar polgárok erőforrásainak és az EU pénzeknek az eltüntetését.