Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Feljelentést tett a Medgyessy-bizottság megfenyegetett elnöke

2002.08.09. 16:33
Rágalmazás vétsége miatt nyomozást rendelt el a Szegedi Városi Bíróság pénteken ismeretlen tettes ellen, azt követően, hogy Balogh László MDF-es parlamenti képviselő az őt ért telefonos fenyegetés miatt bírósághoz fordult.
A bíróság a nyomozás lefolytatásával a Szegedi Rendőrkapitányságot bízta meg - nyilatkozta Kasza Ferenc, a Csongrád Megyei Bíróság sajtóreferense. Balogh László, a miniszterelnök titkosszolgálati múltját vizsgáló bizottság elnöke beadványában előadta, hogy július 20-án és 21-én egy ismeretlen telefonáló többször életveszélyesen megfenyegette.

Életveszélyes fenyegetés helyett csak rágalmazás a vád

Balogh László szerint július 20-án éjjel 1 és fél 2 óra között ismeretlen személy felhívta a lakását vezetékes telefonon. A telefont a politikus felesége vette fel, akinek az ismeretlen fenyegető, trágár megjegyzéseket tett Balogh Lászlóra. A végzésben ezek közül a következő két megjegyzés szerepel: "fel kellene akasztani", valamint "a te férjed egy gazember".

Másnap dél körül, 11 és 12 óra között ismét telefonáltak, akkor a képviselő kiskorú gyermeke vette fel a kagylót. Hasonló fenyegetések és trágárságok hangzottak el, például: "álljon apád tükör elé, és köpje szembe magát" - áll a végzésben. A politikus bejelentése szerint mindkét alkalommal nő telefonált.

A bíróság azt állapította meg, hogy a cselekmény alkalmasnak látszik a rágalmazás vétségének megállapítására, ezért az elkövető személyének megállapítására elrendelte a nyomozást, tudatta a szóvivő. Az MDF-es képviselő az úgynevezett Medgyessy-bizottság július 23-i ülésén mondta el, hogy többször életveszélyesen megfenyegették őt és családját ismeretlenek telefonon keresztül. Hogy miért csak most tett feljelentést a képviselő, egyelőre rejtély.

Balogh már pisztolygolyót is kapott

Balogh László, a miniszterelnök titkosszolgálati múltját vizsgáló bizottság elnöke szerdán pisztolygolyót talált a képviselői irodaházban lévő szobájában az egyik széken. Balogh László az újságírók kérdésére azzal magyarázta, hogy nem értesítette a rendőrséget és nem tett feljelentést, hogy ő maga is összefogdosta már a pisztolygolyót. A bizottsági elnök - elmondása szerint - nagyon meglepődött a golyó láttán, amit nem is ismert fel az első pillanatban, felháborodásának azonban csak a sajtó útján akar hangot adni. A politikus az üggyel kapcsolatban az irodaház őrzéséért felelős kormányőr parancsnokhoz fordult

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

  • Szeged legszebb lakásai az Otthontérképen!
  • Több ezer eladó lakás közül válogathatsz a térképről.
  • Válaszd ki a legszebb lakást a több ezer kiadó ingatlan közül az Otthontérképen