Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baló és Friderikusz újra indul a tévéelnökségért

2002.11.06. 07:59
Baló György és Friderikusz Sándor is újra indul az MTV elnöki posztjára kiírt pályázaton. Rajtuk kívül hat, a korábbi megmérettetésen indult és további hat új jelölt is próbálkozik.
Szerdán jár le az MTV elnöki posztjára kiírt újabb pályázat jelentkezési határideje. Mint ismert, Mendreczky Károly lemondása után a tévékuratórium nem tudott megegyezni az elnök személyében. Az első pályázati forduló után Baló György megkapta a kétharmados támogatást a pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökségtől, ám a zömében a jobboldalhoz közel álló társadalmi kurátorok megakadályozták elnökké választását.

Baló György
A Népszabadság korábban úgy tudta, Baló újraindul az elnöki posztért, míg legfőbb riválisa, Friderikusz Sándor már nem. Szerdán viszont Friderikusz sajtószóvivője arról tájékoztatta az Indexet, hogy téves volt a napilap értesülése. Az előző kiírásban próbálkozók közül Friderikuszon és Balón kívül még hatan, Komlós András, Kósa Somogyi György, Szabó Stein Imre, Szenes Andrea, Siklósi Beatrix és Székely Ferenc indulnak újra. Hat új pályázat is érkezett, köztük Kapuvári Gáboré, aki több műsor főszerkesztője és vezetője volt az elmúlt években.

Mikulásra lehet új elnök

A szavazás december hatodikán lesz, a megbízatás elnyeréséhez kétharmados többségre van szükség. Amennyiben sikeres lesz a pályázat, az új elnök keze már jelentősen meg lesz kötve. Az ügyvezető alelnök, Ragáts Imre négy évre szóló szerződést kötött a Nap-keltével és Rudi Zoltán hírigazgatóval, november harmadikától él a köztévé új műsorstruktúrája jelentős gázsikkal megszerzett sztárokkal és új produkciókkal, valamint pályázatot írtak ki a Magyar Televízió reklámidejének értékesítésére is. Ez a megbízatás 2007 végéig szólna.