Bemutatkozott László és Batiz

2004.10.06. 16:55
Két kormányszóvivője lesz a Gyurcsány-kormánynak. A korábban ismertté vált László Boglár mellett az RTL egyik műsorvezetője, Batiz András lesz az új kabinet másik szóvivője. Az új szóvivők politikai főtanácsadókként látják el feladatukat.
A kormányszóvivői tájékoztatón Gyurcsány Ferenc bemutatta az új szóvivőket. Arra kérte László Boglárt és Batiz Andrást, hogy segítsék a Gyurcsány-kormány politikáját minél több emberrel megértetni. László Boglár elmondta: azt szeretné, hogy láthatóak legyenek a végeredmények, hogy érthetőbbé váljon a politika nehezen érthető nyelvezete.

Batiz András közölte: mint eddig is, megpróbál majd "elmondani dolgokat az embereknek". Batiz kitért arra, hogy még bele kell tanulnia ebbe a munkába. Erre egy újságíró felvetette, nem a kormányszóvivői poszt, ahol állami pénzből tanulni kellene, főleg nem az állami karcsúsítás hangoztatásakor. Gyurcsány Ferenc erre válaszolva azt mondta: a jó pap holtig tanul, "soha nem kívánunk olyan képet sugározni, hogy készek és tökéletesek vagyunk".

A miniszterelnök a két szóvivőről - akiket Boginak és Andrásnak szólított - elvárásként fogalmazta meg, hogy "legyenek olyanok, mint amilyennek megismertük őket, ne játszanak szerepet. A két szóvivő politikai főtanácsadóként látja el feladatát.

László Boglár debütálásakor a pénzügyminisztert Draskovics Péternek nevezte.

Az Indexnek kedden délben erősítették meg a Népszava internetes oldalán megjelent információt, miszerint Batiz András, az RTL Klub Fókusz című műsorának volt műsorvezetője lesz a Gyurcsány-kormány egyik szóvivője. Az már korábban nyilvánosságot kapott, hogy László Boglár volt újságíró, a Magyar Fejlesztési Bank Rt. eddigi kommunikációs igazgatója lesz a kormányszóvivő.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója az Indexnek elmondta: a műsorvezető "hét nagyon sikeres év után" távozott a csatornától. Kolosi hozzátette: az RTL Klub büszke arra, hogy volt munkatársa ilyen felkérést kapott.

Korábban felkérték Jakupcsek Gabriellát is kormányszóvivőnek, ő azonban nemet mondott az ajánlatra.

A Medgyessy-kormány szóvivője idén augusztusig Gál J. Zoltán volt, az ő helyére helyettese Gulyás Erika került.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla