Benedek
-4 °C
5 °C

László Boglár lesz az új kormányszóvivő

2004.10.05. 10:05
László Boglár, a Magyar Fejlesztési Bank szóvivője lesz az új kormányszóvivő. A poszt betöltésének állítólag két feltétele volt: újságíró és nő legyen az illető. A szóvivő szerdán mutatkozhat be a sajtónak.
László Boglár, a Magyar Fejlesztési Bank kommunikációs igazgatója lesz a Gyurcsány-kormány szóvivője, tudta meg az Index.

László Boglár
A 37 éves László Boglár korábban több napilapnál, hetilapnál, gazdasági szaklapnál is dolgozott, és hosszú időt töltött a Magyar Televízió gazdasági műsorainak vezetésével is. Az MFB előtti utolsó munkahelye a Népszavánál volt.

Sajtóhírek szerint az új kormányszóvivő kiválasztásának két fő szempont volt: újságíró és nő legyen a poszt új betöltője. Hétfőn ismertté vált, hogy Jakupcsek Gabriellát is felkérték kormányszóvivőnek, ő azonban - mint az Indexnek elmondta - visszautasította az ajánlatot.

László Boglár szerdán, a Gyurcsány-kormány első ülését követő sajtótájékoztatón mutatkozik be a sajtónak.

A Medgyessy-kormány kormányszóvivője idén nyár végéig Gál J. Zoltán volt, akit - leváltása után - helyettese, Gulyás Erika követett. Gál J. Zoltán - akit hétfőn a Miniszterelnöki Hivatal általános politikai államtitkárává neveztek ki - kormányszóvivőként a kormányzati kommunikáció megszervezésével és irányításával is foglalkozott. Úgy tudjuk, ez a jövőben is Gál J. felügyelete alá tartozik majd.