Alfréd
-2 °C
2 °C

Számvevők ellenőrzik a százhalombattai önkormányzatot

2001.02.09. 16:54
Bár külön vizsgálatot nem indít az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a százhalombattai önkormányzat vélt visszaéléseivel kapcsolatban, tavaszi rutinellenőrzésük során megkapargatják azokat a témákat, amelyeket az Index fórumán vetett fel néhány helyi lakos. Az ellenőrzést Szabó Imre szocialista országgyűlési képviselő levélben kérte az ÁSZ elnökétől.
Az önkormányzatokat előre meghatározott ütemterv szerint vizsgálja az Állami Számvevőszék, ebben idén nem szerepel a battai helyhatóság - írta a Szabó képviselőnek küldött válaszlevelében Kovács Árpád ÁSZ-elnök. A következő tervezett időpont 2003 eleje. Elek János, a számvevőszék jogi osztályának vezetője korábban azt nyilatkozta az Indexnek, hogy új téma vizsgálata csak egy tervezett ellenőrzés elhalasztása révén lehetséges, ráadásul nem is olcsó mulatság.

Mégis lesz ellenőrzés

A szocialista honatya mégsem kapott teljesen kosarat. Kovács Árpád ugyanis megemlítette, hogy idén tavasszal, az önkormányzatok mérlegkészítési időszakában rutinvizsgálatot fognak végezni Battán is. Az elnök ezért felajánlotta, hogy a szocialista politikus levele, illetve az Indexes fórum ahhoz csatolt hozzászólásai miatt az ellenőrök a szokásos mérlegellenőrzésen felül kitérnek az internetezők által felvetett témákra is.

Képviselők cégeivel szerződtek

Vezér Mihály, a dunaparti város SZDSZ-es polgármestere korábban ugyan ,,részigazságoknak" nevezte az említett fórumban felvetett ügyeket, de azt például ő is elismerte, hogy a helyhatóság több önkormányzati képviselő cégével kötött beszállítói és más szerződéseket. Vezér szerint ez ,,nem szerencsés" állapot.