Erzsébet
1 °C
4 °C

Szegedi betegcsere: felfüggesztett fogház a beteghordónak és az ápolónak

2007.05.18. 12:41
Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek pénteken a bíróság az ügy első- és másodrendű vádlottját.

A bíróság első fokon B. Ferenc beteghordót nyolc hónap, H. Károly szakápolót 1 év négy hónap fogházbüntetéssel sújtotta, a büntetést mindkettőjük esetében egy év próbaidőre felfüggesztette. Mindketten fellebbeznek az ítélet ellen.

A harmad- és negyedrendű vádlott orvosokat - akiket egy másik beteg kezelésével összefüggésben - foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolt az ügyészség bűncselekmény hiányában felmentette a bíróság.

A szegedi városi kórházból 2004. július 3-án egy 80 éves férfi helyett egy vele azonos korú másik beteget küldtek koponyaműtétre a Szegedi Tudományegyetem idegsebészeti klinikájára.

Az idős ember az operáció után néhány nappal elhunyt. A másik beteget több órával később szintén megműtötték, ő - a vizsgálatok szerint a betegcserétől függetlenül - szeptember végén halt meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?