István, Vajk
17 °C
34 °C

Verekedés a békéscsabai menekülttáborban

2008.09.23. 19:03
Összeverekedtek a békéscsabai menekülttábor lakói a biztonsági őrökkel, akik közül egyet kórházba kellett szállítani. A rendőrség csoportos garázdaság miatt egy menekültet előállított.

Verekedés tört ki a békéscsabai menekülttábor ebédlőjében kedden, egy biztonsági megsérült. A rendőrség egy menekültet állított elő csoportos garázdaság miatt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Menekülteket Befogadó Állomásáról Békéscsabán, közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A menekülttáborban épp vacsorához készülődtek, amikor egyelőre ismeretlen okból konfliktus alakult ki a tábor lakói és a biztonsági őrök között. A menekültek előbb rugdosták a székeket, majd dobálóztak azokkal, közölte Virág Zsuzsanna. Egy biztonsági őr megsérült - feltehetően könnyebb sérüléseket szenvedett -, őt kórházba szállították.

A tábor vezetője értesítette a rendőrséget, majd 6-8 rendőrautó érkezett szirénázva a helyszínre. Mire a rendőrök beléptek a tábor területére, már befejeződött a randalírozás.

Legutóbb a debreceni befogadó állomáson volt verekedés, ott a menedékkérők a számítógép-használaton vesztek össze, mindenki internetezni akart, de a 400 táborlakónak öt gépen kellett osztoznia.