Ödön
2 °C
11 °C

Verekedés a békéscsabai menekülttáborban

2008.09.23. 19:03
Összeverekedtek a békéscsabai menekülttábor lakói a biztonsági őrökkel, akik közül egyet kórházba kellett szállítani. A rendőrség csoportos garázdaság miatt egy menekültet előállított.

Verekedés tört ki a békéscsabai menekülttábor ebédlőjében kedden, egy biztonsági megsérült. A rendőrség egy menekültet állított elő csoportos garázdaság miatt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Menekülteket Befogadó Állomásáról Békéscsabán, közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A menekülttáborban épp vacsorához készülődtek, amikor egyelőre ismeretlen okból konfliktus alakult ki a tábor lakói és a biztonsági őrök között. A menekültek előbb rugdosták a székeket, majd dobálóztak azokkal, közölte Virág Zsuzsanna. Egy biztonsági őr megsérült - feltehetően könnyebb sérüléseket szenvedett -, őt kórházba szállították.

A tábor vezetője értesítette a rendőrséget, majd 6-8 rendőrautó érkezett szirénázva a helyszínre. Mire a rendőrök beléptek a tábor területére, már befejeződött a randalírozás.

Legutóbb a debreceni befogadó állomáson volt verekedés, ott a menedékkérők a számítógép-használaton vesztek össze, mindenki internetezni akart, de a 400 táborlakónak öt gépen kellett osztoznia.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?