Judit
3 °C
7 °C

Drágulhat a budapesti tömegközlekedés

2000.05.22. 14:38
Augusztus elsejétől 5,4 százalékkal drágulhat a budapesti tömegközlekedés, ha erre a Pénzügyminisztérium is rábólint. A BKV szerint a tarifaemelést az teszi szükségessé, hogy folyamatosan emelkedik a gázolaj ára.
200 forinttal kerülne többe
Elfogadta a BKV 5,4 százalékos tarifaemelési javaslatát a főpolgármesteri kabinet ma délelőtti ülésén - tájékoztatta az Index-et Karácsony Ildikó, a városháza sajtóirodájának munkatársa.

A testület előtt Szirmay Tamás, a vállalat vezérigazgató-helyettese azzal magyarázta a terveket, hogy az elmúlt öt hónap során folyamatosan drágult a gázolaj ára, amit kénytelenek az utasokra hárítani. Ellenkező esetben ugyanis tovább nőne a közlekedési vállalat hiánya. A 23,7 milliárdosra tervezett idei bevétel 400 millióval nőne - tudtuk meg Keltai Istvántól, a cég munkatársától. A tervek szerint a bérlet ára az eddigi 3600 forintról 3800-ra emelkedne, tanulóknak és nyugdíjasoknak 1165 helyett 1235 forintot kellene fizetnie egyhavi utazásért, míg a BKV-jegy ára 95-ről 100 forintra nőne.

Kérdéses azonban, hogy a Pénzügyminisztérium jóváhagyja-e a BKV-s terveket, hiszen tavaly év végén a kormány inflációs várakozásai miatt csupán hat százalékos áremelést hagyott jóvá egész évre. A tárca addig nem kívánja kommentálni az árdrágítás tervét, amíg arról hivatalosan értesítést nem kap - közölte a PM sajtósa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?