Óriási dugók jönnek

2008.04.07. 09:52

Fontosabb részletek
  • A BKV szakszervezetei délután egyig sztrájkolnak a közlekedési társaság tervezett járatritkítása miatt.
  • A BKV-sztrájk délután egyig tart, mivel az elégséges szolgáltatásokról sem tudtak megállapodni, csak néhány, alvállalkozók által üzemeltetett járat közlekedik.
  • Várhatóan csak a délutáni, esti órákban áll helyre teljesen a budapesti tömegközlekedés.
  • Ahogy várható volt, hétfő hajnali nulla órakor indította újra a vasúti sztrájkot a VDSZSZ, így várhatóan a budapesti elővárosi közlekedés is kiszámíthatatlan lesz.
  • A Nyugat-Magyarországon közlekedő GYSEV vonatai járni fognak.
  • A fővárosi kórházak az éjszakai ügyelet meghosszabbításával próbálják átvészelni a közlekedési káoszt.
  • A közlekedési nehézségek miatt több budapesti iskolában szünet lesz, ahol nem, ott sem kell igazolás a későknek, hiányzóknak.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Reggel 8-kor sétáltam az Etele út és a Tétényi út (Kelenföld Központ) kereszteződéséből hazafelé. A Tétényi úttól a Kosztolányi Dezső térig 4 buszt (egy 73-ast, két 14-est és egy 114-est) előztem meg gyalogosan. A Bocskai út Pest felé járhatatlan, kifelé nagyszerűen lehet haladni" – számolt be kis sportsikeréről egy olvasónk.
  • Sasad, XI/XII. kerület sarokról a Duna Plázáig, BAH-csomópont kiugróval autóval 1óra 49 perc. A legszebb az a 35 perc a Délinél Nagyenyed/Alkotás saroktól a Moszkváig volt, írta egy olvasónk.
  • Szövegszerkesztővel elkészítem a szükséges anyagot és majd holnap beviszem, az elvégzett munkámat elszámolják a munkahelyemen. Irodai, számítógépes munkát már régóta lehetne otthonról is végezni, nem értem, hogy miért nem terjed az ilyen irányú távmunka. A munkáltatónak nem kéne asztalt, telefont, irodát, számítógépet fenntartani, télen fűteni, nekem – és igen sok budapesti dolgozó társamnak – pedig nem kéne naponta bejárnia a munkahelyére, írta egy olvasónk.
  • Információink szerint már csak három darab 73-as busz jár Budapesten. Hajnalban hat sztrájktörő járat indult volna el a vonalon, ám kettőt műszaki okokból nem sikerült használni. A maradék négyből az egyik pedig hivatalosan meg nem erősített információink szerint balesetet szenvedett (BKV-s szakzsargonnal "esetezett").
  • "Barbara és Várnagy mellett Márk és Linda is szakítottak" – értesített egy olvasónk, aki meg sem próbált beérni a suliba.
  • "Én Pestszentimréről (Ár utca) 2,5 óra alatt értem az Árpád hídnál lévő munkahelyemre autóval. A 30 kilométeres útból 1 óra alatt a Határ úti metróig értem el, újabb egy óra Hősök teréig, aztán onnan már csak fél óra volt, a parkolóhely kereséssel és egy kis sétával együtt" – írta nagyot autózó olvasónk.
  • "A Soroksári út áll, a buszsáv tele. Az 'élelmesebb' autósok az egyébként is egyre zaklatottabb idegállpoptban levő gyalogosokat a járdán dudálják le. BRFK sehol" – tette szóvá egy olvasónk.
  • Olvasónk jelenti: kellemesen járhatóak a következő utak, utcák: Szlovák, Rákosi (az útfelbontásig), Csömöri, Vezér és a Szugló utca. Errefelé nem volt nagy torlódás, bár érezhetően sok a "hétvégi" sofőr. Csak miattuk és a szemtelen robogósoktól nehézkes itt-ott a haladás. A busz és torli megállókban egy-két elszánt munkába vagy iskolába tartó várakozik.
  • A Lehel út jól járható mindkét irányban, csak a szokásos dugó befelé a Hungária kereszteződés előtt. A pesti felső rakparton, a Margit híd felé csökkent a dugó.
  • "Érd felől 2 óra alatt jutottunk el az Osztyapenkóig, majd mivel szólt a munkahelyem, hazamentem Érdre. Volt olyan 10 perc, hogy csak 2 métert jutottunk előre" – írt, feltehetően már otthonról érdi olvasónk.
  • A Deák térről 9 kilométert gyalogolt egy II. kerületi gyógyszertár dolgozója, hogy munkába állhasson. Két óra alatt megtette a távot, indulhatnak a vatikáni maratonon is.
  • Egy majdnem dunaparti irodaházban dolgozó olvasónk közölte, hogy a Dunán még járhatóak a vizek, ezért azt javasolta, hogy aki teheti, használja motorcsónakját.
  • "Magam sem hinném, ha nem velem esett volna meg. Reggel úgy keltem, hogy milyen szerencsés vagyok, felénk a 14-es busz közlekedik, amivel legalább az egyetem közelébe el tudok jutni" – írta egy olvasónk. Azonban mégsem volt olyan jó napja: "30 percet vártam zuhogó esőben a megállóban majd nagy nehezen felpréseltem magam a buszra két alkoholtól bűzlő útitárs mellé. Gondoltam ennél rosszabb már nem lehet. Mit ad Isten két megállót sem mentünk amikor egy kedves női sofőr nem vette észre a mi böszme nagy buszunkat (ami egyedüli nagy jármű volt az úton) és kikanyarodott elénk."
  • A Kacsóh Pongrácon is áll még a sor, egészen az Árpád-hídig, a sor vége valahol Rákospalotán van, oda sajna nem látok ki az erkélyről, jelentkezett kollégánk.
  • Gond nélkül járható a Kossuth, a József Attila, vagy épp a Bethlen utca, legrosszabb esetben is a második lámpán már átlehet jutni. Igaz én Hajdúszoboszlón élek – írta a sztrájkkal nem sújtott olvasónk.
  • Az Örs vezér teréről elindult 9 óra 45-kor egy HÉV Gödöllő felé, a hat kocsiban összesen nem volt hat utas. Az Örs és a Stadionok között csak az gyorsabb a gyalogosoknál, aki igénybe veszi a nyári metrópótláshoz kiépített buszsávot. A Stadionoknál jár az 1-es villamos mindkét irányba, mindegyiken volt szabad ülőhely. A Stadionoktól a Belváros felé 40 ember várja az éjszakai buszt, pedig ezek nem közlekednek.
  • Olvasónk jelenti: a Podmanicky-Dózsa György kereszteződésben halál van a keresztbeálló autók miatt. Sok a kocaautós, akik szerencsétlenkednek. És a rengeteg gyalogos, biciklis miatt egy sima jobbra fordulás is 2-3 percig tart 1 helyett.
  • A rendőrök nem engedik fel az autókat a sínekre, de ha valaki felmegy, azt viszont nem büntetik, hanem visszakanyarítják, azaz mehetnek egy újabb kört, érkezett a hír a Hajtáspajtástól. A bringások viszont birtokba vették a síneket, őket nem bántják. Kábé háromszor több bringás van mint szokott, olyan arcok is, akikről látszik, hogy első próbálkozók. A Hajtás Pajtás már reggel csúcsot várt, de csak most indult a durvulás, gondolom később ért mindenki a munkahelyére.
  • Olvasónk a VII. kerületi lakásától gyalog ment III. kerületi munkahelyére, az út 1 óra 45 percig tartott. Útközben egy 1-es villamossal találkozott, "esélytelen volt feljussak, másikat nem is láttam, csak a bécsi úti végállomáson, ahogy pihenget" – idézte fel útiélményeit, amelyek részeként azt is felfedfezte, hogy "a villamosról nem is tűnt fel, hogy milyen k... hosszú az Árpád híd".
  • Nem lehet tudni, hány iskolában nincs tanítás a BKV sztrájk miatt, sok intézményben ugyanis, - így például a 14. kerületi Teleki Blanka Gimnáziumban- csak vasárnap este döntött úgy az iskolaigazgató, hogy rendkívüli szünetet rendel el. Ebben az iskolában sikerült mindenkit értesíteni időben a tanítási szünetről, minden osztályfőnök legalább egy diákot felhívott a hírrel, és az iskola honlapján is nyilvánosságra hozták. (FH)
  • A BKV Figyelő jelenti: a délutáni műszakos BKV-ellenőrök közül egyre többen vesznek kimára szabadságot. Ebben közrejátszik, hogy műszakkezdésre nem tudnakbeérni, és „félnek” a közhangulattól is.
  • A VTDSZ nevű, BKV-sztrájkot szervező szakszervezettől az alábbi történetet tudtuk meg:

    Vasárnap este egy hétfőn szabadnapos HÉV-vezetőt felhívott a diszpécser, hogy másnap szabadnapja ellenére be kell mennie dolgozni. Amikor az illető tiltakozott, akkor a diszpécser azzal ijesztgette, hogy rendőrrel vezetteti elő. A beszélgetésről hangfelvétel is készült.

    Az ügyet a szakszervezet vizsgálja. Lehetségesnek tartják, hogy a rendőri fenyegetés csak tréfa volt. Ha nem az volt, akkor további lépéseket tesznek.

  • A körúton mindkét irányban összefüggő kocsisor van. A Petőfi hídtól a Margit híd irányába nem érdemes menni, ott tényleg lépésben mennek. A másik irányban kicsit gyorsabban lehet haladni.
  • Az egyébként BKV-zó, tele táskát cipelő postások gyalog caplatnak az esőben.
  • A II. kerületben, az Erőd utcánál kinézve, a Margit körúton a Moszkva tér felé rendben halad a sor, a Margit híd felé csak lépésben. A Varsányi Irén utcában lévő bicikli úton biciklis sehol, gyalogos is alig, jelentette olvasónk.
  • "Reggel 7 óta gyönyörködünk az Egressy úti dugóban. Feltehetőleg a Nagy Lajostól állt a sor a Vezérig, de lehet hogy tovább is, mi csak ennyit látunk az ablakból. Mostanra már nem állnak a házunk előtt autók, úgy tűnik, hogy oszlik a tömeg. A két cicánkat alig lehetett levenni az ablakból, soha nem láttak még ennyi autót!" – írja olvasónk.
  • Reggel hatkor a Fűrész utcából (XIV.) elindultam gyalog Kispest felé. Az Erzsébet királyné úton lelassított egy furgon és kiszólt egy srác, hogy elvisz az Örsig, ha akarom. De mit keressek én az Örsön? Nem akartam, és hazamentem. Mindenesetre ez a pasi tök jó volt – foglalta össze a reggelét egy olvasónk.
  • A Keleti pályaudvarnál a 73-as buszra 20 ember vár, amúgy béke van és nyugalom A pályaudvarra Szolnokból és Hatvanból is érkeznek vonatok. A hatvani vonatról fél 11-kor egyetlen utas szállt le, pedig a vonat Rákoskeresztúrról még akkor is gyorsabb, ha ott 2-3 órát kell rá várni. A Keleti környékén az autóforgalom sem olyan zsúfolt, mint mondjuk a Stadionoknál.
  • Veresegyház-Kálvin tér 2 óra 40 perc. Ebből Veresegyház-M3-as 20 perc volt, a többit mindenki kiszámíthatja. Eddig nem is tűnt fel, hogy az autó ventillátora ennyit tud, folyamatosan járni. Mi lett volna, ha mindez nyáron 35 fokban történik? Amúgy arra gondoltam, hogy több bringás lesz a városban, de úgy látszik az időjárás szolidáris a BKV-sokkal, írta egyik olvasónk.
  • Végül is nem volt olyan durva a reggel, egyik olvasónk Hüvösvölgyből 7.20-kor indult és 8.35-re már a munkahelyén volt a Jászai Mari térnél. Parkolóhely legalább volt bőven. Egy átlagos reggel kb. 45-55 perc alatt lehet ezt az utat megtenni, egyszóval nem volt drámai a helyzet. Most ahogy látom a Szent István körút egész jól járható.