Informatikai malőr a Belügyminisztériumban

2000.07.19. 17:04
A Belügyminisztérium informatikai rendszerének hibája miatt több településre csupán az árvízkárok miatt kiutalt összeg töredéke jutott el, máshol viszont jóval többet kaptak az előzetesen megállapítottnál. Tiszanána lakóinak például a megítélt 19 millió helyett csupán 150 ezer forintot folyósítottak.
Mindennap legalább harmincan keresik fel a polgármesteri hivatalt, és nagyon nehéz az elkeseredett embereknek elmagyarázni, hogy még mindig nem érkezett meg a pénz, amit már hónapok óta várnak - magyarázta a Hevesi Hírlapban a Tiszanánán kialakult helyzetről megjelent cikket az Indexnek Tóth József polgármester.

,,Ősz óta gyötör minket a belvíz, a károk felmérése már januárban elkezdődött, és vannak olyanok, akik azóta várják, hogy megkapják a segélyt. Ez a baki a község 224 családját érinti. Tiszanána véleményem szerint egyébként is az árvíz miatt legtöbbet szenvedett település, érthetetlen, hogy éppen velünk fordult ez elő" - fűzte hozzá. Tiszanána lakói ugyanis a Belügyminisztérium informatikai rendszerének hibája miatt az állam által a magánlakásokban keletkezett árvízkárok után megítélt 19 millió forint helyett csupán 150 ezret kaptak meg.

Deli Erika, a Belügyminisztérium önkormányzati gazdasági főosztályvezető-helyettese az Index tájékoztatására közölte, nem Tiszanána az egyetlen, ahova a minisztérium informatikai rendszerének hibája miatt nem az állam által kiutalt összeg érkezett meg. Összesen 16 települést érint ez a malőr, amelyek közül vannak olyanok is, akik az eredeti összeg többszörösét kapták. Az érintett önkormányzatok már visszajutatták a többletet, így a pórul járt községek is két héten belül megkapják az őket megillető pénzt.