Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bokros Lajos otthagyta az MSZP liberális platformját

2007.05.08. 07:43
Az egészségügyi rendszer vitája miatt szakított Bokros Lajos és az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja. A volt pénzügyminiszter a hétvégi lovasberényi koalíciós tárgyaláson már az SZDSZ színeiben vett részt.

Bokros Lajos lemondott az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformjának tiszteletbeli elnöki posztjáról, írja a Magyar Nemzet.

Január elején a platform országos küldöttgyűlésén még egyhangúlag választották meg titkos szavazással a volt pénzügyminisztert tiszteletbeli elnöknek, mivel Bokros "kiválóan képviseli az eredményorientált szemléletet, a szakmaiságot, a hozzáértést, a szolidaritást, és a baloldaliságot".

A Magyar Nemzetnek Kertész Krisztián elnök elmondta: az elmúlt hónapokban vita volt a liberális reformplatform és Bokros között. A legélesebb vita az egészségügyi reform miatt alakult ki. Bokros támogatja a több-biztosítós egészségügyi rendszert, a platform elutasítja.

Bokros Lajos a hétvégi lovasberényi koalíciós egyeztetésen már az SZDSZ színeiben vett részt, jegyzi meg a lap.