Szabolcs
20 °C
35 °C

Hajléktalan fenyegette a plázst

2003.08.12. 17:50
Egy hajléktalan fenyegette három napon keresztül a Budapest Plázst azzal, hogy bomba fog robbanni. A figyelőszolgálat végül eredményt hozott.
Három napon keresztül bombával fenyegette a Budapest Plázs-t egy hajléktalan - tudta meg a HavariaPress. Az 54 éves férfi egy angyalföldi telefonfülkéből hívta a budapesti tűzoltókat azzal, hogy bomba fog robbanni az újpesti rakparton kialakított pihenő övezetben. A rendőrség mindhárom alkalommal kiszállt a helyszínre átvizsgálni a területet, de egyszer sem találtak bombát, vagy arra utaló nyomokat. Végül is figyelő szolgálatot szerveztek, melynek eredményként elfogták a fenyegetőző hajléktalant. Egyelőre a hangfelvételek vizsgálata folyik, az eljárást a XIII. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya végzi.

Legutóbb hétfőn éjfél körül hívta fel valaki a rendőrséget azzal, hogy bombát robbant a Budapest Plázson, előtte vasárnap este 10 körül és a nyitónapot követően volt bombariadó az újpesti rakparton. Bér Beatrix főszervező az Indexnek korábban elmondta, hogy a megszaporodott bombariadók miatt, amelyet a rendőrök neki, mint "magyar tradíciót" említettek, kiürítési tervet dolgoznak ki. A terv alapján nem kell majd az egész plázsról elzavarni az embereket egy újabb bombariadó esetén. A riadó ugyanis természetesen bevételkiesést okoz az éttermeknél, főként ha a rendőrök az egész területet lezárják.

Igaz ugyanakkor, hogy a hétfői "álmerénylő" már akkor telefonált, amikor zártak a szórakozóhelyek, így nagy üzleti kiesést nem okozott, csupán a sétálóknak kellett sietve elhagyni a területet.