Huba
17 °C
33 °C

Tudomásul vette a rendőrség a Fidesz-gyűlés helyszínét

2007.02.24. 18:07

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton tudomásul vette a Fidesz bejelentését, miszerint a párt március 15-én az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartja ünnepségét - közölte az MTI érdeklődésére szombaton Jármy Tibor, a BRFK szóvivője.

A Fidesz operatív igazgatója, Nyitrai Zsolt még csütörtökön közölte: az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartja a Fidesz március 15-i ünnepségét. A párt említett közleménye szerint a Fidesz csütörtökön a vonatkozó jogszabályok szerint jelentette be a rendőrségen, hogy március 15-én 16 órakor ünnepséget tart az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, illetve az oda vezető útvonalon: a Szabad sajtó út - Kossuth Lajos utca - Rákóczi út szakaszon.

Még ezen a napon Orbán Viktor Fidesz-elnök egy televíziós interjúban arra szólította fel a kormányt, hogy maradjon távol március 15-től.

Jel az ultráknak?

A kormányszóvivő pénteken, a Fidesz-ünnepségre vonatkozó bejelentésre reagálva azt mondta: a párt vezetőinek felelőssége, hogy milyen helyszínt választanak a március 15-i nagygyűlésüknek. A szocialisták szerint a Fidesz a helyszínválasztással "megadta a jelet a politikai ultráknak". Nyakó István kijelentette: a Fidesz helyszínválasztásának üzenete egyértelmű: "fontosabb a rendbontóknak tetszeni, mint a rendre vigyázni".

A bejelentés napján Kóka János, az SZDSZ egyik elnökjelöltje - egy kereskedelmi rádiónak adott interjúban - azt javasolja, a Gönczöl-bizottság véleményezze a Fidesz március 15-ei ünnepségének helyszínét.