Jenő
-2 °C
6 °C

Tudomásul vette a rendőrség a Fidesz-gyűlés helyszínét

2007.02.24. 18:07

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton tudomásul vette a Fidesz bejelentését, miszerint a párt március 15-én az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartja ünnepségét - közölte az MTI érdeklődésére szombaton Jármy Tibor, a BRFK szóvivője.

A Fidesz operatív igazgatója, Nyitrai Zsolt még csütörtökön közölte: az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartja a Fidesz március 15-i ünnepségét. A párt említett közleménye szerint a Fidesz csütörtökön a vonatkozó jogszabályok szerint jelentette be a rendőrségen, hogy március 15-én 16 órakor ünnepséget tart az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, illetve az oda vezető útvonalon: a Szabad sajtó út - Kossuth Lajos utca - Rákóczi út szakaszon.

Még ezen a napon Orbán Viktor Fidesz-elnök egy televíziós interjúban arra szólította fel a kormányt, hogy maradjon távol március 15-től.

Jel az ultráknak?

A kormányszóvivő pénteken, a Fidesz-ünnepségre vonatkozó bejelentésre reagálva azt mondta: a párt vezetőinek felelőssége, hogy milyen helyszínt választanak a március 15-i nagygyűlésüknek. A szocialisták szerint a Fidesz a helyszínválasztással "megadta a jelet a politikai ultráknak". Nyakó István kijelentette: a Fidesz helyszínválasztásának üzenete egyértelmű: "fontosabb a rendbontóknak tetszeni, mint a rendre vigyázni".

A bejelentés napján Kóka János, az SZDSZ egyik elnökjelöltje - egy kereskedelmi rádiónak adott interjúban - azt javasolja, a Gönczöl-bizottság véleményezze a Fidesz március 15-ei ünnepségének helyszínét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?