Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Március 15. nem a tömegközlekedés ünnepe

2008.03.14. 16:39
A belvárosi BKV-járatok - busz, metró, villamos, troli - módosított menetrend szerint járnak szombaton, és a HÉV sem áll meg este a Művészetek Palotájánál.

Március 15-én, szombaton több fővárosi busz-, villamosjárat útvonala módosul, közölte a BKV Zrt.

Elsősorban a Kossuth Lajos téren, a Roosevelt téren, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Kossuth Lajos utcában, a Rákóczi úton, a Lánchídon, a Múzeum kertben, a Petőfi téren, a budai Várban, a Hősök terén és a XVIII. kerületben, este pedig a Művészetek Palotájában lévő rendezvények miatt lesznek menetrend-változások.

A 2-es villamosok az északi oldalon a jelentős korlátozások miatt egész nap nem közlekednek. A déli oldalon, a Czuczor utca és Közvágóhíd között zavartalanul járnak.

A 4-es és a 6-os villamosok 15 és 22 óra között a Moszkva tértől csak az Oktogonig közlekednek.

Az útlezárások ideje alatt a Móricz Zsigmond körtér és a Baross utca (Kálvin tér) között a 47-es, 49-es villamos helyett villamospótló buszokkal lehet utazni.

A 70-es és 78-as trolibuszok 7 órától üzemzárásig a Kossuth Lajos tér helyett csak a Honvéd utcáig szállítanak utasokat.

A Művészetek Palotájában tartandó előadás ideje alatt (18-tól 22 óráig) a csepeli HÉV nem áll meg a Lágymányosi híd megállóhelyen.

A 2-es és 3-as metró Kossuth Lajos tér, Astoria, Blaha Lujza tér és Ferenciek tere állomásaikat időszakosan lezárhatják, a szerelvények áthaladnak az állomáson.

Az 5-ös, a 8-as és a 112-es buszok 9-től 12 óráig módosított útvonalon, a pesti végállomások érintése nélkül a Kazinczy utcáig, majd 12-től 20 óráig a budai végállomások és a Szent Gellért tér között közlekednek. A terelt útvonalon a 7-es és a 86-os buszok megállóhelyein állnak meg.

A 7-es, a gyors 7-es, a 73-as és a gyors 173-as buszok 12 órától 22 óráig szétbontva közlekednek a budai végállomások és a Batthyány tér, valamint a pesti végállomások és a Baross tér között.

A 78-as buszok 12 és 20 óra között a Naphegy tér és a Szent Gellért tér között járnak, az utasok a 86-os buszok megállóiban szállhatnak fel a járatra. 20 és 22 óra között a buszok már áthaladnak az Erzsébet hídon, de rövidebb vonalon, csak a Kálvin térig közlekednek (a 112-es buszok pesti szakasza szerinti útvonalon).

A 105-ös buszok egész nap módosított útvonalon, a Margit hídon át szállítják az utasokat.