Judit
3 °C
7 °C

A kormány hajlandó tárgyalni Demszkyékkel a BKV-ról

2008.04.17. 16:56
Az illetékes tárcák egy nap felkészülést kérnek, és hajlandók tárgyalóasztalhoz ülni Demszky Gábor főpolgármesterrel, hogy kisüssék, hogyan oldják meg a csődközelbe került BKV helyzetét.

A kormányzat akár már a hétvégén hajlandó egyeztetni a BKV helyzetének rendezéséről a főváros vezetőivel, azaz pozitívan áll Demszky Gábor főpolgármester tárgyalási javaslatához, közölte Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

Arra kérik a főpolgármestert, hogy juttassa el azokat a főbb témákat, amelyekben tárgyalni akar, és az illetékes tárcák államtitkárai - egy nap felkészülési idő után - vállalják, hogy tárgyalóasztalhoz ülnek.

A kormányzatot a Pénzügyminisztérium, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkárai képviselik majd a tárgyaláson. Már a hétvégén elkezdődhetnek a BKV gazdasági helyzetéről szóló tárgyalások.

Még csütörtökön megküldi konkrét javaslatait a fővárosi önkormányzat a pénzügyminiszternek arról, hogy szerinte milyen módon tudna az állam nagyobb részt vállalni a BKV finanszírozásából, jelentette be Demszky Gábor csütörtökön újságírók előtt.

A kormány képviselőivel a pénteki BKV-sztrájk után, már szombaton tárgyalnak a cég helyzetének rendezési lehetőségeiről. A főpolgármester megerősítette, hogy lényegében a korábbi 18 milliárd forintos javaslatukat nyújtják be ismét.

A fővárosi vezetők kérését eddig Veres János és Gyurcsány Ferenc határozottan elutasították, mondván a főváros vezetése a felelős azért, hogy nem tudták átalakítani a BKV, hogy egy működőképes cég váljék belőle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?