Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Idén nem lesz városligeti tó

2004.05.05. 16:46
A műjégpálya csatornarendszerének felújítása miatt nem töltik fel idén a városligeti tavat, döntött a főváros sport- és környezetvédelmi bizottsága. A döntés megváltoztatása miatt a fideszes Sasvári Szilárd a Közgyűléshez fordul, mert egy 2000-ben kelt határozat szerint a csónakázásra is alkalmas tómeder feltöltése a nyári szezonra kötelező érvényű.
Bartha László, a műjégpálya igazgatóhelyettese az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a közgyűlésnek a sporttal, valamint a környezetvédelemmel foglalkozó bizottsága is úgy foglalt állást áprilisban, hogy nem javasolják a tó feltöltését.

Alapvetően azért nem tudnak vizet engedni a tóba, hogy elvégezhessék azokat a felújításokat, amelyek elengedhetetlennek ahhoz, hogy télen ismét működhessen a jégpálya - mondta Bartha.

Az igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint a műjégpálya rekonstrukciója hét éve húzódik. A 3,5 milliárd forintra becsült korszerűsítéshez idén sem nyertek pályázati forrásokat. Így csupán a csővezeték-hálózat felújítására tudnak 12 millió forintot költeni, ami után még egy-két szezonig működhetne a jégpálya.

A Széchenyiből olcsón hozták a vizet

Sasvári Szilárd, a közgyűlés városképvédelmi bizottságának elnöke elfogadhatatlannak tartja azt, hogy nem hajtják végre a testületnek azt a 2000-ben hozott határozatát, miszerint április 11. és október 31. között vízzel kell feltölteni a városligeti tavat. A fideszes politikus közölte, a közgyűléshez fordul a határozat végrehajtásának kikényszerítéséért.

Sasvári Szilárd elmondta azt is, hogy az idei lenne az első olyan szezon, amikor vízóra felszerelése után a Fővárosi Vízművek Rt. 6 millió forintért ivóvízzel töltené fel a tavat. Hozzátette, hogy korábban a Széchenyi fürdőből leengedett vizet használták e célra, s ezt a gyakorlatot tovább lehetne folytatni.