Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nem tudni, mennyibe került a Combino-reklám

2006.07.06. 16:54
A BKV büszke az új villamosra, és szeretné, ha mások is szeretnék, ezért reklámozza az új 4-6-ost interneten, közterületen és filmen.

Az új "termék" megismertetése, a büszkélkedés és az autósok elcsábítása a célja az új 4-6-os villamosról, a Combinóról készült reklámfilmnek, közölte a Budapesti Közlekedési Rt. (BKV) marketingosztálya az Indexszel.

"Úgy gondoljuk, hogy ez a beszerzés [a villamosoké] oly mértékben növeli a BKV szolgáltatásának mértékét, hogy erre méltán büszkék lehetünk" - közölte Vitéz Ágnes az egyik okot, amiért a BKV reklámfilmet készített "a világ leghosszabb egyterű villamosáról". Az okok között szerepel még: "a versenytársak", vagyis az autósok átcsábítása, illetve az új jármű megszerettetése az emberekkel.

A film, amiről az Indexen a Tékozló Homár emlékezett meg, a 41 milliárd forintos Combino-beszerzés pr-kampányának a része. A BKV emellett fényposzterrel (citylight), rendezvényekkel (Moszkva téri villamosbemutató, Megasztár-villamos, celebvillamos) és internetes játékkal próbálta megismertetni az utasokkal a villamost.

A pr-kampányra költött pénz Vitéz elmondása szerint nem érte el a közbeszerzési értékhatárt, ami a BKV értelmezésében 50 millió forint, de a szóvivő pontos összeget nem, csak annyit tudott mondani, "nem érte el a beruházás összköltségének egy ezrelékét", azaz a 41 millió forintot.

Ha a BKV törvényesen járt el, akkor ez azt jelenti, hogy a leghosszabb villamos reklámozására készült filmet, az internetes kütyüket, plakátokat és rendezvényeket az önkormányzati cég mindössze kétmillió forintért vásárolta meg, ami nehezen hihető (a törvény szerint szolgáltatás megrendelése esetén ugyanis 2 millió forint a közbeszerzési értékhatár).

A pr-kampányt lebonyolításával - pályáztatás nélkül - a BKV a Well Reklám- és pr-ügynökséget bízta meg. Köztéren 75 plakát, ebből 30 a villamosmegállókban reklámozza a Combinót, a filmet és az internetes kütyüket a bkv honlapján lehet látni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?