Ödön
1 °C
11 °C

Sitt állja el a Gellért-hegyi kristálybarlang bejáratát

2007.10.27. 16:29
Egy luxusvilla építése miatt sittel torlaszolták el a Gellért-hegy tövében található, nemrégiben felfedezett kristálybarlangot, amit a barlangkutató szerint máshol világszenzációként kezelnének, értesült az Infó rádió.

Adamkó Péter a rádiónak elmondta, hogy a Citadella alatt, egy luxusvilla építése közbe feltárt kristálybarlang bejáratát az építők 8-10 méteres magasságban sittel torlaszolták el.

Fotó: Adamkó Péter, forrás: Infó rádió

Az építkezéshez ezután csak úgy kapott engedélyt a kivitelező, ha a kutatók számára 24 órás bejárást biztosítanak, ez azonban nem történt meg. A barlangkutató elmondta, azt sem tudják, milyen mértékben károsodott a barlang, mert nem tudnak bejutni.

Adamkó Péter szerint, ha a barlangot tönkretették, az kimeríti a természetvédelmi bűncselekmény fogalmát.

Az Infó rádió úgy tudja, az építkezést először az építési hatóság leállíttatta, az építtető azonban elfogultságot jelentett a budavári önkormányzat ellen, ezután az ügyet a VII. kerületi építési hatósághoz utalta a közigazgatási hivatal.

A barlangkutató a rádiónak elmondta, nem érti, hogy egy hegyvidéki építkezés ügyében hogyan dönthetett egy olyan kerület, ahol nem járatosak ilyen kérdésekben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?