A fővárosi kabinet elé került a XI. kerületi botrány

2004.03.22. 20:12
Apja, a fõvárosi fõépítész kirúgatásával fenyegette meg Schneller Domonkos XI. kerületi fideszes képviselõt Lakos Imre alpolgármester, az SZDSZ budapesti elnöke a kerület csütörtöki testületi ülésén. Az alpolgármester szerint a kijelentés hivatalos formában nem hangzott el.
Schneller Domonkos, a XI. kerületi Fidesz-frakció tagja az InfoRádiónak akkor úgy nyilatkozott, hogy a Feneketlen-tavi park rendezési tervének módosítása ellen szólalt fel a csütörtöki testületi ülésen, amikor Lakos Imre alpolgármester, az SZDSZ budapesti elnöke odament hozzá, és a következõt mondta neki: "Ha ki akarod rúgatni apádat, csak folytasd a szervezkedést."

Lakos: hivatalos formában nem hangzott el

Schneller Domonkos közölte: apja, Schneller István, Budapest fõépítésze köztisztviselõ a fõpolgármesteri hivatalban, õ pedig választott tisztviselõ, így személyüket nem szerencsés összekeverni. Hozzátette, hogy nem tartja elfogadhatónak a Feneketlen-tó környezetének egy négyzetcentiméternyi beépítését sem, bármilyen céllal is történjék. A képviselõ kicsit ijesztõnek találja azt, hogy egy ilyen mondat egy ilyen ügyben elhangozhatott, és hogy bármely pártnak a képviselõjét ilyen módon meg lehessen zsarolni.

Az InfoRádió megkereste Lakos Imre alpolgármestert, aki úgy reagált, hogy a kijelentés hivatalos formában nem hangzott el a testületi ülésen. Hozzátette: érthetetlen számára, hogy az általa is tisztelt fõépítészt saját fia kever bele egy ilyen rosszízû történetbe.

Tiba Zsolt fõjegyzõ, a fõpolgármesteri hivatal vezetõjeként az InfoRádiónak elmondta: reméli, hogy ilyen kijelentés nem hangzott el, de ha mégis, nincsen az a párt, amelynek akár budapesti, akár országos vezetõje bárkit is eltávolíthatna a fõpolgármesteri hivatalból.

Demszky: ha elhangzott, Lakosnak mennie kell

Az ügy hétfőn a kabinet elé került - adta hírül az MTI. Tiba Zsolt főjegyző beszámolva az ez ügyben tett rádióinterjújáról, megerősítette a kabinet ülésén, hogy nincs napirenden a főépítészváltás.

Demszky Gábor főpolgármester pedig - abban az esetben, ha valóban volt ilyen vita - nem tartotta kizártnak, hogy a váltás inkább az SZDSZ budapesti szervezeténél következhet be, amelynek elnöke Lakos Imre.  • Tippek
  • Lakáshitel