Elnapolták a BKV-vizsgálóbizottságról szóló döntést

2009.10.12. 23:22

Elnapolta a BKV-vizsgálóbizottság felállításáról szóló döntést hétfőn késő este, rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A képviselők erről zárt ülésen döntöttek.

A vizsgálóbizottságot azért állítanák fel az előterjesztés szerint, hogy a közlekedési társaságnál kitudódott, a szerződésekkel kapcsolatos szabálytalanságokat kivizsgálják. A javaslat értelmében a testületbe a Fidesz és az MSZP 3-3, az SZDSZ 2, az MDF és a KDNP 1-1 tagot delegálna. Az eseti vizsgálóbizottság elnökét a legnagyobb ellenzéki frakció, alelnökét a fővárost irányító koalíció nagyobbik tagja adná. A jelentés beadásának határideje a bizottság tagjainak megválasztásától számított 60. nap lenne.

Szintén elnapolták a képviselők a terézvárosi csendrendeletről szóló határozati javaslatot. A beadvány értelmében a Fővárosi Közgyűlés az Alkotmánybírósághoz fordulna a rendelet visszamenőleges hatályú megsemmisítése érdekében. A szeptember elsejével életbe lépett terézvárosi szabály értelmében este 10 és reggel 6 óra között nem tarthatnak nyitva a kerületi szórakozóhelyek. A megfelelő engedélyek beszerzése után a nyitvatartási idő bizonyos mértékig meghosszabbítható. Az üzletek a lakók legalább kétharmadának hozzájárulásával akár reggel 6 óráig is nyitva tarthatnak, de szeszes italt nem forgalmazhatnak ez idő alatt, a vendéglők és a szórakozóhelyek pedig legfeljebb éjjel 1 óráig lehetnek nyitva.

A Fővárosi Közgyűlés a hétfői ülésen elutasította azt az ellenzéki javaslatot, amelynek értelmében a Margit híd rekonstrukciójának szükséges feletti forrásait elvonnák.