Kupleráj a kerület sportklubjában?

2009.10.12. 13:35 Módosítva: 2009.10.12. 17:24

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a XVIII. kerületi önkormányzat, illetve a polgármester belső vizsgálatot rendelt el, amelynek idejére felfüggesztik a kerületi "Sport Club" üzemeltetőjével, a Bodnársport Kft.-vel az együttműködést - közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint a feljelentés és a belső vizsgálat előzménye, hogy a HírTV pénteki riportműsora "azt sugallta", hogy a XVIII. kerület önkormányzatának tulajdonában álló Sport Club ifjúsági szállodaként működő ingatlana rendszeresen prostitúció színhelye.

A belső vizsgálat kiterjed a Sport Club jelenlegi és korábbi üzemeltetőjének tevékenységére - közölte az önkormányzat. Mint írták, az önkormányzat a vizsgálat idejére felfüggeszti az együttműködést az üzemeltetővel, elmarasztaló eredmény esetén pedig azonnal megszűnteti azt.

A HírTv adását megelőzően sem a műsorban nyilatkozó fideszes politikusok, vagy magánemberek ilyen tartalmú bejelentést nem tettek sem az önkormányzatnál, sem a rendőrségen, de júliusban, a támogatást megítélő képviselő-testületi ülésen sem hangzott el ilyen tartalmú ellenérv a támogatás megszavazását illetően. Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata nem tűri és nem támogatja, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő helyszíneken bármiféle jogsértő tevékenységet folytassanak.

"Az önkormányzat a jelenlegi üzemeltetővel, a Bodnársport Kft.-vel folytatott együttműködést a vizsgálat idejére felfüggeszti, és amennyiben a vizsgálat megállapítja az üzemeltető felelősségét, akkor a szerződést felbontja" - írta az önkormányzat. 

A BRFK hétfőn jelentette be, hogy üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt, feljelentés alapján indítottak nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség szűkszavú közleménye szerint a tanúkutatás megkezdődött, és a nyomozók elemzik, értékelik a rendelkezésükre álló információkat.

A BRFK a szomszédos XIX. kerületi rendőrkapitányságot jelölte ki a nyomozás lefolytatására.