Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két kerületi rendőrkapitányt mentettek fel

2010.01.20. 11:23

Budapest rendőrfőkapitánya javaslatára az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője 2009. január 20-ai hatállyal, indokolás nélkül visszavonta dr. Hangyási Sándor rendőrezredes, a II. kerületi rendőrkapitányság vezetőjének és Práger Ferenc rendőrezredes, a VIII. kerületi rendőrkapitányság vezetőjének vezetői megbízását, áll a BRFK honlapján. A két kapitány kérte nyugállományba helyezését.

A felmentéseket a BRFK sajtóosztálya egyelőre nem kommentálta. Hangyási Sándornak, a II. kerületi kapitányságnak tavaly nyáron zárult le egy ügye, amelyben a kapitányság egy volt dolgozója azt állította, hogy megalázta őt, majd ellehetetlenítette az áthelyezését. A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa azonban bűncselekmény hiányában felmentette a főrendőrt.

Práger Ferenc rendőrezredest 17 évi újpesti szolgálat után, 2007. december 31-i hatállyal átvezényelték a VIII. budapesti kerületi kapitányságra, amelynek máig a vezetője volt.