KDNP: Budapest ötmilliárdot veszíthet a szennyvíztisztítón

2010.02.08. 12:04

Akár ötmilliárd forintot is elveszíthet a főváros, ha Budapest kifizeti a csepeli szennyvíztisztító építőjének pótlólagos költség igényét, mondta Wertán Zsolt Zoltán, a KDNP fővárosi képviselője. Az ellenzéki politikus szerint ennek az összegnek az elvesztése vagy mértéktelen butaságra utal, vagy más szándékok állhatnak az ügy hátterében. A politikus emlékeztetett rá, hogy a főváros a mai napig nem támadta meg ezt a pótdíjigényt, így az február végén jogerőssé válhat. A KDNP a legfőbb ügyészhez fordul az ügyben.

A fővárosi szennyvíztisztító telep építtetője ötmilliárd forint pótlólagos költséget kér a fővárostól, ám az ezt megalapozó döntés jogszerűtlen - mondta Wertán Zsolt Zoltán. A fővárosi KDNP hétfőn juttatja el a legfőbb ügyésznek azt a keresetet, amelyben azt kérik, hogy peren kívül semmisítse meg a pótbefizetésről szóló döntést. A politikus emlékeztetett rá, hogy ebből az ötmilliárd forintból 50-60 új csuklós buszt lehetne vásárolni, de akár a fővárosi kerékpárút-hálózatot is meg lehetne duplázni.

Wertán Zsolt Zoltán hozzátette, a fővárosi közgyűlés következő - február 15-i - ülésén megpróbálják rábírni a főváros vezetését, hogy támadja meg az ötmilliárd forintos követelést. Az ellenzéki politikus azonban emlékeztetett rá, hogy az eddigi hasonló javaslataikat a fővárosi MSZP és SZDSZ mindig elutasította.