Újra fizetni kell a BÖP parkolóhelyein

2010.02.12. 18:45

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. 2010. február 15-én, hétfőn reggel 8-tól folytatja a területén parkoló autók ellenőrzését, közölte a társaság. A BÖP a XIII. és a IX. kerületben, illetve a nagyobb fővárosi utakon, így például a Nagykörúton szed pénzt a parkolásért. A cég a nagy hó miatt függesztette fel a parkolás ellenőrzését február 3-tól.

Egy közgyűlési rendelet szerint a parkolóhely esetében a parkolási társaság dolga a hó eltakarítása. A februát eleji nagy havazás után a parkolótársaságok - egy cég kivételével - nem gondoskodtak a hóü eltakarításáról, így Budapesten jelentősen csökkent a használható parkolóhelyek száma. A parkoló-üzemeltető cégek közül egyedül a teljesen fővárosi tulajdonú Parking Kft. tett eleget kötelezettségének az általa üzemeltetett P+R és fizető parkolókban.

A főváros vezetése ezért áprilistól felmondja a részben fővárosi tulajdonú Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-vel kötött szerződését, és kilép a kerületekkel létrehozott parkolási társulásból. A főváros vezetése a fővárosi tulajdonú parkolóhelyeken a Parking Kft-re kívánja bízni ezt a feladatot. Ebben a modellben az autósok által a parkolásért fizetett pénz nem a céghez, hanem közvetlenül az önkormányzathoz folyna be.