A gyalogosok itták meg a levét az energiacsúcs esti programjának

2010.02.24. 20:11

Nem lehetett gyalog átkelni szerda este a belvárosi hidakon. Több helyről is azt az információt kaptuk, hogy rendőrök zárták el a járdákat a Petőfi hídon, a Szabadság hídon, az Erzsébet hídon, a Lánchídon, a Margit hídon és az Árpád hídon, csak az autós forgalom és a tömegközlekedés mehetett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Budapesten rendezett Energiabiztonsági Csúcstalálkozó miatt volt szükség a gyalogos forgalom korlátozására.

Az energiacsúcs résztvevőit ugyanis egy esti program keretében elvitték egy körre a Dunán hajóval, és amíg a hajókirándulás résztvevői egy-egy híd alatt elhaladtak, arra a kis időre ideiglenesen lezárták azt biztonsági okokból. A sétahajós program körülbelül este nyolc óráig tartott.

A nemzetközi csúcstalálkozó szerdán egész nap megkeserítette a főváros életét, az ideiglenes forgalomkorlátozások miatt állandósultak a forgalmi dugók. "Azért mindennek van határa. Néhány delegáció érkezése miatt nem szabad megbénítani egy kétmilliós várost. Abcúg!" - írta minderről Orbán Viktor facebookos adatlapján.