Jogtalanul vádolták Terézváros alpolgármesterét

2010.03.10. 11:12

A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó, folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében bűnösnek mondta ki Berecz Károlyt, az önkormányzati tulajdonú, Bajcsy-Zsilinszky út 61. alatti ingatlan bérlőjét, közölte a terézvárosi önkormányzat sajtóirodája.

A férfi 2008 januárjában azzal vádolta meg Bajor Zoltán SZDSZ-es alpolgármestert, hogy a szerződésének meghosszabbításáért 18 millió forintot kért. Az alpolgármester ártatlannak vallotta magát, és feljelentette a vállalkozót.

Berecz két éve azt mondta az Indexnek, hogy "bedrótozva" találkozott K. Péterrel, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójával, aki azt magyarázta neki, hogy a 18 millió forintot egy vállalkozónak, J. Károlynak kell odaadnia, és "az egész vesztegetési ügy középpontjában pedig Bajor Zoltán alpolgármester áll". A beszélgetésről készült felvétel eljutott a Nemzeti Nyomozó Irodához.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerdán kérdésünkre azt mondta, a vesztegetési ügyben még nem zárult le a nyomozás.