Befoltozták a 2-es metró falát a Baross térnél

2010.04.21. 10:29

Keddről szerdára virradó éjjel, üzemszünetben kijavították a 2-es metró falán keletkezett rést és megszüntették a talajvízszivárgást a Bamco munkásai, tudta meg az Index a DBR Metró Projekt Igazgatóság szerda reggeli közleményéből. Hajnalban már sebességkorlátozás nélkül indulhattak el és közlekedhettek a szerelvények.

A Baross térnél, a Rottenbiller utcai felüljáró egyik pillérének megerősítése közben az alagútépítő Bamco egyik alvállalkozója a cölöpfúróval megsértette a 2-es metró alagútjának a falát. A felüljárót azért kell megerősíteni, mert hamarosan - várhatóan másfél hónap múlva - elhalad a felüljáró alatt és megérkezik a Baross térre a 4-es metró fúrópajzsa.

A műszaki probléma az előkészítő munkák során történt. A munkát azonnal leállította a DBR illetékes mérnöke. Az alagút oldalsó falán keletkezett 10x10 centiméteres rés nem okozott vészhelyzetet, nem volt szükség a metró forgalmának leállítására, de a vizsgálatok idejére sebességkorlátozást rendeltek el a szakemberek az érintett vonalszakaszon.

Az átmeneti fennakadás nincs hatással a metróépítésre, a műszaki probléma okát vizsgálják, közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság.