Demszky bizalmasa is lobbizott

2010.05.10. 07:55

Forró Zoltán, a BKV igazgatóságának volt tagja, Demszky Gábor főpolgármester egykori kabinetfőnöke lobbizott Hagyó Miklósnál és Mesterházy Ernőnél azért, hogy az általa favorizált cégeket hirdessék ki győztesnek a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közlekedési irányítási rendszerének kialakítására kiírt milliárdos tenderén, írja a Magyar Nemzet.

A lap Bielek Péter, a Fővárosi Közterület- fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatójának nyilvánosságra került rendőrségi vallomásában rátalált egy mondatra: "Úgy emlékszem, hogy Mesterházy egy Forró Zoltán nevű lobbistára hivatkozott, aki ezen két cég szerződéskötése miatt lobbizott náluk. Mesterházy és Hagyó azt kérte tőlem, hogy a Siemensszel szemben a Getronics és a Microelektronika cégeket hirdessük győztesnek" – állította Bielek.

Forró Zoltán Demszky Gábor főpolgármester egykori kabinetfőnöke, tavaly szeptemberig a BKV igazgatótanácsának egyik tagja volt.

A neve a BKV-ügy kapcsán is felvetődött: a közlekedési cég ügyében már gyanúsított Tóthfalusi András mellett ő volt a Stadionok metróállomást és irodakomplexumot magába foglaló ingatlan-adásvételi szerződés aláírója. A BKV 2008 nyarán mindössze 48 millió forintért adta el a teljes ingatlan egyhatodát a Welt-Stadt Immobilien Ingatlanberuházó Kft.-nek.

Forrót megkereste a Magyar Nemzet, de lapzártáig nem érték el, a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőre ígért bővebb tájékoztatást.