2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

A KDNP megint hűtlen kezelést gyanít a csepeli szennyvíztisztítónál

2010.05.13. 13:20
Módosítaná a csepeli szennyvíztisztító szerződésében a két, iszapkezelésről szóló részt az MSZP-SZDSZ-es városvezetés. Wertán Zsolt, a KDNP fővárosi képviselője azt mondta, hogy a tervezett módosítások miatt a hűtlen kezelés gyanúja is felmerülhet. Szerinte a módosításokban szereplő összegek nem állnak arányban a teljesítésekkel.

Két részt módosítana a városvezetés a csepeli szennyvíztisztító-beruházással kapcsolatban - az ellenzék szerint előnytelenül, mondta Wertán Zsolt.

A KDNP-s politikus elmondta, hogy mivel nem épült meg a beruházáshoz kapcsolódó iszapkezelő, a fővárossal szerződésben álló konzorcium nem is tudta elszállítani a keletkező anyagot. A szerződést most úgy módosítanák, hogy a végösszegből levonnának 16 millió forintot. Wertán Zsolt szerint ennél lényegesen többel kellene csökkenteni a végösszeget. A politikus azt mondta, hogy akár a hűtlen kezelés is megvalósulhat az ügyben.

A másik tervezett módosítás szerint a szennyvíztisztító négy évre szóló üzemeltetési szerződéséből - szintén a meg nem épült iszapkezelő miatt - ki kell venni az iszapkezelésre vonatkozó részt. Wertán Zsolt szerint azonban nem "árazták be" a szolgáltatás kiesését, azaz a módosításban nem tüntették fel, hogy mennyivel járna kevesebb pénz az üzemeltetőnek, amiért más végzi el a munkát. A KDNP-s politikus hozzátette, hogy a tervezett módosítások alapján úgy tűnik, hogy a városvezetés "erősebben" veszi figyelembe a vállalkozó, mint a fővárosét.

A szerződésmódosításokat egyébként még nem írták alá.