Tarifacsökkentés ellen tüntettek a taxisok

2010.11.22. 16:16

Hétfő délelőtt mitegy hatvan taxis tüntetett a 6x6 Taxi telephelyénél a cég által tervezett tarifacsökkentés miatt.

A 6x6 Taxi szerződött sofőrjei a helyszínen tudósítónkak elmondták, hogy a cég 20 forinttal csökkentené a kilométerdíjat, ezt nehezen vagy nem tudják kigazdálkodni.

A cégvezetés szerint a tervezett tarifacsökkentés csak az új szerződéses partnerek esetében lépne életbe, a többi (telefonos, leintéses, jelenlegi szerződéses) kategóriában maradna a jelenlegi tarifa, hogy új partnereket tudjanak a taxitársasághoz vonzani.

A cégvezetés becslése szerint a változtatás a megrendelésállomány 5 százalékát érintené csak, amit alig érezhetnek meg a sofőrök. Véleményük szerint a társaságnak versenyben kell maradni a piacon, ahol jelenleg sorra csökkentik áraikat a taxiscégek. Véleményük szerint a fővárosi taxizás központi szabályozására lenne szükség.

Megkérdeztük a fővárosi önkormányzatot is, hogy tervezik-e a jövőben a változtatást, ahol a frissen felállt Budapesti Közlekedési Központhoz irányítottak.

Fotó: Huszti István

Ott a következő választ kaptuk: "Egységesebb szabályozást és az azt megszegők felé a mainál sokkal szigorúbb ellenőrzési rendszert szeretne a Budapesti Közlekedési Központ. Már eleve ezt szolgálja, hogy az új szervezet megalakult, hisz korábban a taxis ügyeknek szinte semmilyen szakmai felügyelete nem volt a város részéről."