Gyalogoshíd épülhet a Dunán

2011.01.15. 23:25 Módosítva: 2011.01.15. 23:27
Látványos gyalogoshídról és 2014-re felújított várbazárról beszélt Fellegi Tamás nemzeti erőforrás miniszter a TV2 Tényeknek.

Idén elkezdik a különleges Bolyai híd előkészítését, amely a Petőfi és a Lágymányosi híd között fog kanyarogni a Duna fölött. Fellegi Tamás nemzeti erőforrás miniszter a TV2 Tényeknek azt nyilatkozta, hogy az Új Széchenyi Tervből erre is lesz pénz.

A gyalogoshídban egy kisebb városközpontot rejtett el Finta József, a tervek megálmodója. A többszintes hídon lesznek éttermek, kávézók és üzletek is. A budai oldalon az ELTE és a BME épületei közt érne partot, míg a szemközti oldalon - szintén az Új Széchenyi Terv forrásaiból - egy új koncert- és konferenciaközontot is építenek a Nemzeti Színház mellé, írja a Tények weboldala. Finta József azt mondta a hírportálnak, hogy évek óta tervezi egy ilyen egyedülálló centrum létrehozását.

Széchényi elköltözik?

Az erőforrásminiszter Fellegi azt is elárulta a Tényeknek, hogy a romos várnegyedet és a várbazárt is felújítják, az utóbbi 2014-re elkészülhet. Az átfogó rekonstrukciónak a része lenne az Országos Széchényi Könyvtár elköltöztetése is, és az intézmény éppen a gyaloghíd mellé kerülne.