Egyszer bírságoltak eddig dohányzásért

2011.03.23. 12:53

Eddig összesen egy alkalommal bírságoltak a közterület-felügyelők a BKV megállóiban tiltott dohányzásért - mondta Miklós István, a Fővárosi Közterület-felügyelet szolgálati igazgatóhelyettese, számolt be róla az inforadio.hu. A megállókban február eleje óta tilos a dohányzás, de csak körülbelül két hete bírságolnak a felügyelők.

Tisztábbak lettek a BKV-megállók, amióta betiltották a dohányzást - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-felügyelet szolgálati igazgatóhelyettese. Miklós István kiemelte: az emberek jellemzően betartják a tilalmat és másokat nem veszélyeztetnek azzal, hogy rágyújtanak.

Mintegy két hete bírságolnak a közterület felügyelők, eddig 1800-1900 esetben volt ellenőrzés, de csak egyszer kell bírságot kiszabni, mivel a többség elnyomta a cigarettát és jogkövető magatartást tanúsított - fejtette ki az igazgatóhelyettes.

Miklós István közölte: egy ember nem volt hajlandó befejezni a dohányzást, majd a csikket a földre dobta, ezzel kettős szabálysértést követett el, és emiatt háromezer forintos helyszíni bírságot szabtak ki.

Az emberek megértőek, de a felügyelőknek is annak kell lenni, mert egy szokást kell megváltoztatni. Ez hosszú időbe telik, de egyelőre jók az eredmények - hangsúlyozta.