Mégis kiköltöztetik a Tűzrakteret

2011.03.30. 11:05

Felszólító levelet kapott a Tűzraktér szerdán, amelyben a Terézvárosi Vagyonkezelőség az épület elhagyására utasítja a kulturális műhelyt.

A Tűzraktér sérelmezi, hogy az önkormányzatra nem volt hatással, hogy a hatodik kerületi épület hasznosítására kiírt pályázatuk érvénytelen volt. Ahogy arról írtunk, egyetlen pályázó sem tolongott az egykori iskolaépületért.

A Tűzraktér sem, mivel ők sem tudtak megfelelni a pályázat alapfeltételeinek. A pályázáshoz bizonyítaniuk kellett volna, hogy több tízmillió forint áll a rendelkezésükre, és tudják majd fizetni a bérleti díjat és a felújítás költségét. A kulturális központ eddig a rezsiköltség fizetésének ellenében használhatta az üresen álló épületet.

Személyesen vitték ki a levelet

A pályázati idő lejárta után megkerestük az önkormányzatot, ahol Simonffy Katalin alpolgármester elmondta, a csütörtöki képviselőtestületi ülésen döntenek a továbbiakról.

Ehhez képest egy nappal korábban, szerdán küldték el a levelet a Tűzraktérbe, mégpedig személyesen kézbesítve azt, hogy csütörtök előtt biztosan átvegyék.

A felszólítás szerint a Tűzraktérnek a korábban már bejelentett időben, március 31-én kell kiüríteni és atadni a Hegedű utcai házat. A kulturális központ pénteken fesztivált és több száz fős menetet szervezett, amely petíciót adott át Hassay Zsófia polgármesternek.