Trafófal keresztezi a Duna-parti sétányt

2011.05.13. 19:37

Furcsa jelenségre lehettek figyelmesek a péntek délben átadott Műegyetem rakparton az arra járók: a Duna-part felé eső sétányt egy ottmaradt trafóház keresztezi.

Fotó: Huszti István
Fotó: Huszti István

Megkérdeztük a beruházásért felelős DBR Metró Projektigazgatóságot, ahol elmondták, hogy a belógó trafót még a Gellért téri metróállomás szerkezetépítője helyezte el régebben, és ott is marad még 2012 végéig.

Hozzátették, hogy az autós forgalmi sávok kialakítása mellett részben befejeződött a járdaépítés, de a hátralévő állomásépítési - belső beépítési, vágány- illetve rendszerépítési - munkák kiszolgálásához szükség van a munkaterület egy részére. Ha ott végeznek, akkor válhat majd szabaddá teljes szélességében a járda.

A DBR részéről kiemelték, hogy a trafó mellett 120 centimétert hagytak szabadon a metróépítők, azaz oda-vissza "bonyolódhat" a gyalogos forgalom, illetve a kerékpáros forgalom is "megoldott" a szűkületben.

A trafót a rendszerépítés végeztével, a tervek szerint 2012 végén bontják majd el. A végleges arculatát csak 2013 első felében nyeri el a felső rakpart.