Történelmi népszavazás lesz a VIII. kerületben

2011.05.17. 20:05 Módosítva: 2011.05.17. 21:03

Helyi népszavazást kezdeményezett Kocsis Máté, Budapest VIII. kerületének polgármestere: három, a budapesti hajléktalanok ellátásához kapcsolódó kérdést tenne fel a kerület lakóinak.

Kocsis Máté szerint Józsefváros a lehetőségeihez képest túlzott terhet vállal a budapesti hajléktalanok ellátásában és az ehhez kapcsolódó problémák megoldásában. A polgármester levélben kérte a kerületi önkormányzat képviselőit, hogy támogassák népszavazási kezdeményezését.

A kérdések: Támogatja-e Ön Józsefváros Önkormányzatának azon rendeletét, mely tiltja és bünteti a kukázást és a kukák kiborogatását? Támogatja-e Ön, hogy közterületen életvitelszerűen ne lehessen tartózkodni? Támogatja-e Ön, hogy a polgármester tárgyalásokat folytasson a Fővárosi Önkormányzat vezetésével a hajléktalanellátás színvonalának emelése és Budapest területén történő arányos elosztása érdekében?

Kocsis Máté közlése szerint a VIII. kerületben még nem volt helyi népszavazás, ilyen fontos kérdésekben viszont megkerülhetetlen, hogy a kerület polgárai döntsenek.

A javaslat szerint szeptember 25-én lenne a helyi népszavazás, de ezt még a képviselőtestületnek is el kell fogadnia, amely legkorábban csütörtökön ül össze.