Vazul
10 °C
25 °C

Lezáratta Tarlós a balesetveszélyes járdát

2011.06.17. 19:54

Balesetveszély miatt lezáratta az Andrássy út 1. szám előtti járdát pénteken a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes; az intézkedést Tarlós István főpolgármester kérte Hutiray Gyulától, közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Tájékoztatása szerint az Andrássy út 1. szám alatti ingatlan nincs a fővárosi önkormányzat tulajdonában, azonban a veszély elhárítása érdekében a legszükségesebb intézkedések megtörténtek.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) megerősítette és láthatóvá tette a lezárást, mert a bérház tetőszerkezetéről lehulló pala, cserép és egyéb bádoglemezek balesetet okozhatnak. A területet szalagkorláttal elkerítették, omlásveszélyt jelző táblák hívják fel a figyelmet a környék elzárására, a veszélyre. Az FKF munkatársai a területet hétfőn műanyagból készült korlátszerkezettel kerítik el, amely a tetőn zajló munkálatok elvégzéséig ott fog maradni.

Az Andrássy út 1. számú házban lakók csütörtökön nyílt levélben fordultak Tarlós István főpolgármesterhez. Azt írták: "borítékolható", hogy halálos balesetek történnek, ha a főváros nem tesz lépéseket az ügyben. "Nem lenne szabad megvárni, hogy a világörökségi területen álló épület életveszélyes tetőszerkezete miatt járókelők haljanak meg" – állt a levélben, amelyhez a lakók szakvéleményeket és fényképeket is mellékeltek. A társasház azért fordult a főpolgármesterhez, mert - mint írták - Tarlós István "műszaki ember", aki biztosan megérti a helyzet komolyságát.