Megállt a villamossínen egy busz a Blahán

2011.06.23. 14:04 Módosítva: 2011.06.23. 14:58

Keresztbe fordult egy busz a villamossínen Budapesten, a Blaha Lujza téren. Az első információk szerint a sofőr rosszul lett, de a Hír tv arról számolt be, hogy tiltakozó akcióról van szó. A helyszínre készenléti rendőröket hívtak, ők tárgyaltak vele. Megszondáztatták, a Hír tv szerint kiderült, hogy ittas volt. Megbilincselve vitték a VIII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol közlekedés veszélyeztetése miatt állították elő.

A BRFK sajtóügyeletese, Csillag Melinda később azt közölte: a szabadnapos sofőr engedély nélkül hozta el a menetrenden kívüli csuklós autóbuszt a kőbányai telephelyről, a városban céltalanul közlekedett vele, míg végül megállt a Blaha Lujza téren a villamossíneken keresztben. Megerősítette, hogy a férfit a rendőrök előállították. Szerinte még vizsgálják a történteket, többek között azt is, hogy a járművezető fogyasztott-e alkoholt.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletén megkeresésünkre annyit közöltek: kimentek mentők a helyszínre, de nem volt szükség a segítségükre, nem szorult senki sem ellátásra.

A csuklós busz utasokat nem szállított. A vezető a Rákóczi útról a József körútra kanyarodott, és a síneken keresztben állt meg. A busz egyetlen járművel sem ütközött össze, nem sérült meg senki.

Amíg a buszt elszállították a villamos pályájáról, a Blaha Lujza tér és az Oktogon között pótlóbuszok szállították az utasokat, de mostanra helyreállt a közlekedés. A BKV fődiszpécsere szerint 13:03 és 13:31 között volt akadályozva a villamosközlekedés. A megállás okáról nem nyilatkozott, csupán annyit közölt: ezt a hatóság vizsgálja.

BKV-dolgozóktól származó, meg nem erősített információink szerint a sofőr munkára jelentkezett a kőbányai telephelyen, de mivel ittas volt, nem engedték a forgalomba. Úgy tudjuk, ez ellen tiltakozva, dacból vihette el mégis az autóbuszt.