Harmadával kevesebb a fürdőző Budapesten

2011.08.05. 12:53

Budapest hét strandjának forgalma több mint harminc százalékkal csökkent, bevételeik csaknem ugyanennyivel estek vissza júliusban az elmúlt év azonos időszakához képest a rossz időjárás miatt, közölte a Budapest Gyógyfürdői (BGYH) Zrt.

A rossz időjárás a strandokon egyetlen hétvégi napon akár napi 25-30 milliós bruttó bevételkiesést is okozhat.

A július az időjárási szélsőségek hónapja volt. Amíg a hónap elején tapasztalt kánikulai napok rekord látogatószámot és bevételt hoztak, addig összességében a rossz időjárás miatt a főváros tizenhárom fürdőegységében – a strandokon és gyógyfürdőkben együttesen – 15 százalékos volt a bevételkiesés.

A BGYH Zrt. programokkal szeretné színesíteni a kínálatot. A Pünkösdfürdői strandon például szombaton jazznapot tartanak a Budapest Ragtime Band fellépésével, míg vasárnap a gyerekeket várják állatsimogatóval, ugrálóvárral és bohócokkal.

A Csepeli strandon szerdánként ingyenes kézműves-foglalkozásokkal, valamint búvárbemutatóval és próbamerüléssel várják a családokat.

A Palatinus strandon – ha az időjárás engedi – pénteken és szombaton éjszakai fürdőzéseket terveznek. A Széchenyi fürdőben augusztus 20-tól várhatóan szombatonként szintén zenés éjszakai fürdőzésre várják az érdeklődőket.