Néhány kórházi épületet megtart a főváros

2011.08.25. 06:50

A jelenlegi korlátozottan forgalomképes kategóriából forgalomképesbe sorolna a főváros több kórházi ingatlant, így azok nem kerülnének a fekvőbeteg-ellátó intézményekkel együtt állami tulajdonba, és akár értékesíthetővé is válnának – írja a Magyar Nemzet a birtokába került előterjesztésre hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy a főváros listát készített azokról a kórházi ingatlanokról, amelyek az önkormányzat tulajdonát képezik, és az egészségügyi intézmények használatában vannak, az alapító okiratban telephelyként feltüntetve. Ezek az ingatlanok a kórházak alapfeladatainak ellátásához nem szükségesek, ezért a főváros szerint indokolt a használatból való kivonásuk és forgalomképessé minősítésük.

A Magyar Nemzet szerint a főváros tizenkét kórházának legtöbbjénél talált olyan ingatlant, amely bekerült ebbe a körbe. A felsorolásban szerepel a Bajcsy-Zsilinszky, a Heim Pál, a Károlyi Sándor, a Jahn Ferenc Dél-pesti, a Nyírő Gyula, az Egyesített Szent István és Szent László, a Szent János, az Uzsoki, valamint a Péterfy Sándor Utcai Kórház legalább egy ingatlanja.