no

Taxisok tüntettek az 56-osok terén

2011.09.21. 15:24 Módosítva: 2011.09.21. 16:57

Több száz taxis gyűlt össze Budapesten, az 56-osok terén, hogy tiltakozzanak a fővárosi taxisokra vonatkozó rendelettervezet ellen. Délután kettőre a tér megtelt az akcióhoz csatlakozó autókkal. A rendezvény elején a demonstrációt szervező Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezetének (TGFSZ) elnöke, Farkas Zsolt, és alelnöke, Fábrás Tibor a fővárosi taxizásra vonatkozóan hatóságilag rögzített árat és létszámszabályozást követeltek.

Mint mondták, a rendezvényre a főváros képviseletében, Komáromi Endrét, Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét is meghívták, ő azonban azt mondta: nincs felhatalmazása arra, hogy részt vegyen a demonstráción.

Farkas Zsolt kiemelte: jelenleg 328 taxidroszt működik a fővárosban 1440 férőhellyel, Budapesten összesen 6200-an taxiznak engedéllyel. A taxisok számát a főváros például úgy korlátozná, hogy ötévesnél öregebb autó ne állhasson munkába, a tízévesnél idősebb taxik pedig álljanak ki a forgalomból. Farkas Zsolt elmondta, ezt a szabályozást az újonnan belépőkre elfogadnák, a jelenlegi dolgozókra azonban nem.

Az 56-osok terén tartott demonstráció rendben ért véget. A térről távozó taxisok dudálva adtak hangot tiltakozásuknak.

Fábrás Tibor a rendezvényt zárva azt mondta, nem szeretnének hosszabb időt tölteni azzal hogy "újra és újra pogácsák és kávék" mellett beszéljék át a már többször tárgyalt koncepciójukat. Ha nem oldódik meg a helyzet, folytatják a demonstrációt. A következő alkalommal viszont már "nem maradnak helyben" autóikkal.