A Swietelsky tagadja a kétmilliárdos vesztegetést

2011.10.21. 15:50

A Swietelsky Építő Kft. pénteki közleményében utasította vissza az Index hírportál csütörtöki értesülését, amely szerint kétmilliárd forintos kenőpénzt kértek az építőcégtől egy 4-es metrós tender megnyeréséért.

A cég közleménye szerint a megjelent információk "minden alapot nélkülöző valótlanságok", és visszautasították, hogy a Swietelsky a belső beépítési tenderrel kapcsolatban bármiféle egyeztetést folytatott volna a BKV vezetésével. Az Antal Attila által tett nyilatkozat valótlan, az általa említett találkozó soha nem történt meg – áll a cég közleményében.

Álláspontjuk szerint valótlan az az állítás is, hogy a BKV gyakorlata szerint az előzetesen megállapított ár felett szerződtek a vállalkozókkal.

Az Index csütörtökön írta meg Antal Attila volt BKV-vezérigazgató vallomására hivatkozva, hogy kétmilliárdos kenőpénzt kértek a 4-es metró belső beépítésével kapcsolatos 40 milliárdos tender elnyeréséért. Antal Attila vallomásában az áll: nem tudja, hogy a kenőpénz átadásába a cég belement-e, mert akkor a megbeszélésen már nem volt jelen.